با وجود آغاز دومین هفته از تعطیلات نوروزی در ایران، همچنان تجمعات اعتراضی برقرار است و طی آن برخی کارگران و کشاورزان در استانهای خوزستان و فارس در اعتراض به وضعیت خود تجمع کردند.
منابع خبری در ایران گزارش دادهاند که صبح امروز چهارشنبه نهم فروردینماه، کارگران منطقه هفت تپه خوزستان در اعتراض به «مصوبه دستمزد» و همچنین «خواستهای زمینمانده» از جمله بازگشت به کار اسماعیل بخشی، نماینده کارگران، و تغییر نکردن قرارداد کارگران فصلی، مقابل ساختمان مدیریت مجموعه نیشکر دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر این اساس، کارگران شعارهایی از جمله «کارگر ایرانی - اتحاد اتحاد»، «کارگر میمیرد - ذلت نمیپذیرد» و «مرگ بر ستمگر - درود بر کارگر» در طول تجمع اعتراضی خود دادهاند.
نهاد دولتی «شورای عالی کار» در آخرین روز سال ۱۴۰۱، پس از نزدیک به «۷ ساعت جلسه»، در ساعت «۱:۲۹ دقیقه بامداد ۲۹ اسفندماه» به وقت تهران، در مورد «حداقل دستمزد کارگران» در سال ۱۴۰۲ به «توافق» رسید.
براساس تصمیم این شورا، حداقل دستمزد کارگران برای حداقلبگیران «۲۷ درصد» و برای سایر سطوح «۲۱ درصد» افزایش پیدا کرد؛ این افزایش در حالی صورت گرفته که پیشبینی کارشناسان از تورم اقتصادی در ۱۴۰۲، تورم بالای «۴۰ درصد» است.
این میزان حداقل حقوق و دستمزد تعیین شده، از نظر برخی فعالان کارگری، بسیار ناچیز و دارای اختلاف فراوان با سطح تورم در جامعه است. برابر با قانون کار حداقل دستمزد کارگران باید بر مبنای نرخ تورم و سبد معیشتی خانوارها محاسبه شود.
از سوی دیگر، امروز چهارشنبه تصاویری از حضور کشاورزان مرودشتی در استان فارس نیز روبروی فرمانداری این شهرستان منتشر شد که در آن تجمعکنندگان نسبت به مشکلات خود معترض و خواهان پیگیری آن هستند.
طبق گزارشها، اعتراض این کشاورزان به این موضوع است که چرا «اداره آب مرودشت» حاضر نیست «آب سد» را برای آنان «باز کند» تا محصولات کشاورزان در پی «بیآبی»، خشک نشوند و از بین نروند.
درحالی که مقامات ارشد جمهوری اسلامی تاکید بر «افزایش جمعیت» دارند و طرحهای مختلفی برای ترغیب مردم به «فرزندآوری» به اجرا گذاشتهاند یافتههای برخی مطالعه حکایت از آن دارد که «نیاز غذایی» جمعیت ایران، از «ظرفیت منابع آب موجود» فراتر رفته است.