لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۷

افزایش تنش در بیمارستان‌ها، راه‌حل وزارت بهداشت: بازنگری مجازات‌‌ها


بیمارستان
بیمارستان

در حالی که فرسودگی بیمارستان‌ها و کاهش روزافزون کادر درمان در خدمات پزشکی و پرستاری، فضای بیمارستان‌ها را تنش‌زا کرده است، یک مقام وزارت بهداشت از طرح تشدید «مجازات‌های خشونت علیه کادر درمان» خبر داد.

حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی با وب‌سایت خبرآنلاین از افزایش خشونت علیه کادر درمان خبر داده و تأکید کرد که این خشونت‌ها در برخی موارد منجر به قتل و مرگ کادر سلامت شده است.

کرمانپور گفت که «وزارت بهداشت در حال انجام مطالعاتی برای ارائه پیشنهاداتی به قوه قضائیه است تا قوانین مجازات خشونت علیه کادر درمان بازنگری و مجازات‌های بازدارنده‌تری تعیین شود.»

او تاکید کرد که «قوانین فعلی به دلیل نداشتن اثر بازدارندگی نتواسته‌اند شرایط را بهبود بخشند.»

در ادامه این گفتگو، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به خرابی تجهیزات قدیمی بیمارستانی و عدم توانایی در ارائه خدمات مناسب به بیماران گفت که عدم توان بروزرسانی این تجهیزات، که به ادعای او «ناشی از تحریم‌ها» و مشکلات اقتصادی است، باعث افزایش خشونت و درگیری همراهان بیمار با کادر درمان می‌شود.

لازم به ذکر است که عدم توان روزآمد کردن تجهیزات قدیمی بیمارستان‌های کشور در شرایطی است که در سال‌های اخیر، میلیون‌ها تومان صرف تجهیزات نظامی شده است.

کرمانپور در ادامه این گفتگو به مردم توصیه کرد که «پزشکان و پرستاران مسئول خرابی تجهیزات بیمارستان‌ها نیستند و اگر مردم از وضعیت آگاه شوند، بسیاری از این خشونت‌ها کاهش خواهد یافت.» او افزود که بیشتر خشونت‌ها در بخش‌های بیمارستانی، به ویژه در اورژانس‌ها، رخ می‌دهد.

کرمانپور علت اصلی این خشونت‌ها را شرایط اضطراری بیماران و همراهان آن‌ها دانست و به عواملی مانند دیر رسیدن آمبولانس، اشتباهات آدرسی و ترافیک اشاره کرد که موجب واکنش‌های خشونت‌آمیز از سوی همراهان بیمار می‌شود.

بدون اشاره به راه‌حل‌های عملی، این سخنگوی وزارت بهداشت، مشکلات اقتصادی و فشارهای مالی را عامل مهمی در کاهش آستانه تحمل مردم و کادر درمان دانست و گفت که پرداخت هزینه‌های درمان و خستگی ناشی از شیفت‌های طولانی می‌تواند به خشونت منجر شود.

او ادعا کرد که «یکی از دلایل خشونت، تعداد زیاد همراهان بیمار است و به همین دلیل در بیمارستان‌ها محدودیت‌هایی برای تعداد همراهان اعمال می‌شود.»

این مقام وزارت بهداشت، کمبود نیروی انسانی و عدم رعایت استانداردهای مربوط به نسبت تخت بیمارستانی به پرستار را به عنوان دیگر عواملی یاد کرد که می‌تواند کیفیت خدمات درمانی را کاهش دهد و زمینه‌ساز خشونت علیه کادر درمان باشد.

این در حالی است که امروز در خبری دیگر مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز از درگیری یک بیمار و همراهان و «ضرب و شتم» چندین نفر از کادر درمان بیمارستان جعفر صادق در الیگودرز خبر داد.

به گزارش وب‌سایت خبرآنلاین عباس شیرزاد در این باره با اشاره به درگیر شدن بیمار و «سیلی زدن» پرستار در پی مراجعه «یک مصدوم» به اورژانس در «ساعت سه بامداد روز دوشنبه ۲۴ دی ماه» گفت: «در ادامه این درگیری، بیمار با مطلع کردن چند نفر دیگر به پرسنل بیمارستان حمله و پرستاران و کادر درمان را مورد ضرب و شتم قرار داد و در این درگیری چند نفر از کارکنان بیمارستان و یک همراه بیمار نیز مجروح و دچار شکستگی از ناحیه دست شدند.»

به گفته فرمانده انتظامی الیگودرز ۶ نفر از عاملان درگیری با کادر درمان این بیمارستان در ساعات ابتدایی این حادثه دستگیر و تحویل مراجع قانونی شدند.

این در حالی است که با ادامه بحران نیروی انسانی در شبکه درمان کشور و بالا گرفتن هشدارها نسبت به تبعات خروج کادر درمان از کشور، چندی پیش رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرده بود که در این استان در ۴۸ رشته پزشکی کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص وجود دارد.

در همین حال روزنامه اعتماد نیز در شماره روز شنبه ۲۲ دی ماه خود در گزارشی نسبت به کمبود پزشک حاذق طی سه سال آینده هشدار داد و نوشت که برای تربیت هر پزشک عمومی یک میلیارد تومان هزینه می‌شود.

همچنین به گفته دبیرکل خانه پرستار در مقایسه با کشورهای اروپایی که پرستاران می‌توانند بین ۴ تا ۱۰ هزار دلار حقوق بگیرند، پرستاران ایرانی تنها ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار دریافت می‌کنند که همین موضوع عامل اصلی مهاجرت است.

XS
SM
MD
LG