لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۰

ادامه فشارها بر زندانیان سیاسی و «وخامت» حال جسمی برخی از آنان


 از راست: بهنام موسیوند - آرش گنجی - سمیه کارگر - شکیلا منفرد
از راست: بهنام موسیوند - آرش گنجی - سمیه کارگر - شکیلا منفرد

دو هفته پس از انتشار گزارش جدید جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، که عدم دسترسی زندانیان به مراقبت‌های پزشکی را زیر عنوان «محرومیت عامدانه از حق حیات» قرار داده است، خبرها از ایران حاکی از وخامت حال چند تن از زندانیان سیاسی و عدم رسیدگی به وضعیت آنان است.

  • مادر بهنام موسیوند: جان فرزندم را نجات دهید


بهنام موسیوند، فعال مدنی زندانی، که روز چهارشنبه ۹ شهریور از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منتقل شد، از آن روز در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

او که در سلول انفرادی محبوس است اعلام کرده که فقط آب می‌نوشد. این زندانی سیاسی در حالی دست به اعتصاب غذا زده است که از بیماری‌هایی متعدد از جمله ناراحتی گوارشی رنج می‌برد و مادرش امروز در ویدئویی از وخامت حال فرزندش و خونریزی معده او در زندان خبر داد.

مادر بهنام موسیوند گفته است که به او اجازه نداده‌اند با پسرش ملاقات کند. او از جامعه جهانی خواست جان فرزند دربندش را نجات دهد.

بهنام موسیوند به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجراست.

این زندانی سیاسی ۳۵ ساله که همه فعالیت‌هایش مدنی، مسالمت‌آمیز و در جهت دفاع از حقوق بشر بوده، طی سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است.

  • کانون نویسندگان ایران: سلامت آرش گنجی در خطر است


آرش گنجی، عضو کانون نویسندگان ایران، که روز چهارشنبه ۹ شهریور از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منتقل شد، همچنان در سلول انفرادی محبوس است.

کانون نویسندگان ایران روز شنبه ۱۲ شهریور در بیانیه‌ای نوشت که «انتقال بی‌دلیل و شتاب‌زده آرش گنجی به زندان رجایی‌شهر فشار مضاعفی به او و خانواده‌اش تحمیل کرده و بر نگرانی‌ها پیرامون وضعیت سلامت او دامن زده است.»

این نهاد ادبی-فرهنگی با اشاره به بیماری قلبی آرش گنجی اعلام کرده که جان این نویسنده در خطر است و مسئولیت هر آسیبی به او بر عهده قوه قضاییه خواهد بود.

آرش گنجی، نویسنده و مترجم، از آبان سال گذشته محکومیت حبس خود را در زندان می‌گذراند.

وی به دلیل نوشتن کتابی درباره تحولات کردستان به «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» متهم و به ۱۱ سال زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجرا است.

کانون نویسندگان ایران اتهام‌های آرش گنجی را «بی‌اساس» خوانده و نهادهای امنیتی و قضایی را به «پرونده‌سازی‌های واهی» برای او متهم کرده است.

  • وکیل سمیه کارگر: پزشکی قانونی رای به عدم تحمل حبس داد


سمیه کارگر، زندانی سیاسی، که با وجود یک بیماری نادر چشمی به مدت یک سال و نیم در زندان‌های اوین و قرچک ورامین محبوس بود، سرانجام با نظریه سازمان پزشکی قانونی آزاد شد.

این فعال مدنی که در زندان از دسترسی به درمان محروم بود، اردیبهشت امسال با قید وثیقه موقتا آزاد شده بود.

مصطفی نیلی، وکیل مدافع سمیه کارگر، امروز در توییتر نوشت که با توجه به نظریه پزشکی قانونی، مجازات موکلش به جزای نقدی تبدیل و با پرداخت آن، پرونده او مختومه شده است.

سمیه کارگر در پرونده‌ای که برای او و شمار دیگری از فعالان کارگری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران تشکیل شده بود، به اتهام «مشارکت در اداره گروه غیر قانونی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال و هشت ماه حبس محکوم شده بود.

  • محرومیت شکیلا منفرد از تماس تلفنی به دستور سپاه


شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از روز یکشنبه ۱۳ شهریور به مدت دو ماه از تماس تلفنی با خانواده خود محروم شد.

وب‌سایت‌های حقوق بشری خبر داده‌اند که این محرومیت به دستور قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران به صورت شفاهی گفته شده و او ابلاغیه کتبی دریافت نکرده است.

کانال تلگرامی دادخواهان دربند که اخبار مربوط به زندانیان سیاسی را منتشر می‌کند، در گزارشی نوشته که علت این محرومیت به‌طور رسمی اعلام نشده است، اما یکی از ماموران زندان به شکیلا منفرد گفته که دلیل این تصمیم، اعتراض او به شرایط نامناسب زندان و اطلاع‌رسانی در این‌باره است.

شکیلا منفرد، فعال سیاسی پادشاهی‌خواه، برای فعالیت‌های مسالمت‌آمیز خود و انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی در دو پرونده جمعا به هفت سال حبس محکوم شده است و از بهمن سال ۱۳۹۹ محکومیت خود را در زندان می‌گذراند.

XS
SM
MD
LG