لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

کیوان صمیمی می‌گوید انتقال او از زندانی به زندانی دیگر شاید برای «قتل تدریجی» او باشد


کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار زندانی
کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار زندانی

کیوان صمیمی، روزنامه نگار ۷۳ ساله که کمتر از یک هفته پیش به زندان سمنان منتقل شد، با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود نوشت انتقال‌ پی در پی او از زندانی به زندان دیگر ممکن است برای فرسوده کردن و «حتی قتل تدریجی» او باشد.

کیوان صمیمی با انتشار یکی دیگر از دست‌نوشته‌های خود به نام «در زندان چه می‌گذرد»، با اشاره به وضعیت زندان اوین و زندان مرکزی کرج نوشت، جمعیت اکثر بندهای زندان اوین و بندی که در زندان مرکزی کرج به آنجا منتقل شده بود فراتر از استاندارد ذکر شده در آئین‌نامه‌ی سازمان زندان‌ها است.

او در ادامه می‌گوید، شلوغی آزار دهنده‌ زندان مرکزی کرج، بهداشتی نبودن بسیاری از مکان‌ها و راهروها، محدودیت ۱۰ دقیقه‌ای استحمام و بسیاری مشکلات دیگر از زمینه‌های به وجود آمدن یک زندگی پر تنش در زندان است که مرتب به زد و خورد بین زندانی‌ها منجر می‌شود.

کیوان صمیمی که می‌گوید بر سر «آرمان عدالت و آزادی» ایستاده است، با اشاره به انتقال‌های پی در پی اخیر او از زندانی به زندان دیگر نوشت: «گویا این فشارها تمامی ندارد و احتمال پروژه‌ فرسوده‌سازی و حتی قتل تدریجی در ذهنم افزایش پیدا کرد.»

سازمان گزارشگران بدون مرز پیش از این روز دوشنبه ۲۷ دی‌ماه با انتشار یک توییت از احتمال «تبعید» آقای صمیمی به یک زندان دیگر به دلیل اعتراض او به «شبه قتل» بکتاش آبتین خبر داده بود. کیوان صمیمی در نامه‌ای سرگشاده مرگ بکتاش آبتین را «قتل شبه عمد» توصیف کرده و نوشته است: «دغدغه و درد اگر مطالبه‌گری و فریاد را برنیاورد، درد نیست و حداکثر می‌توان به آن گفت نارضایتی.»

آقای صمیمی طی سال‌های اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است. او روز ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ در پی شرکت در تجمعی به مناسبت روز جهانی کارگر بازداشت و پس از یک ماه و نیم به قید وثیقه آزاد شد.

وی یک سال بعد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به سه سال زندان محکوم شد و آذرماه سال ۱۳۹۹ همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران، برای اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد.

این روزنامه‌نگار در پی انتخابات بحث‌برانگیز سال ۱۳۸۸ نیز بازداشت شد و مدت شش سال زندانی بود.

ایران طی سال‌های اخیر همواره یکی از کشورهایی بوده که بیشترین تعداد روزنامه‌نگاران زندانی را داشته است.

در رده‌بندی سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانه‌ها و دسترسی به اطلاعات آزاد در سال ۲۰۲۱ نیز ایران در میان ۱۸۰ کشور مورد بررسی در رده ۱۷۴ ارزیابی شد.

XS
SM
MD
LG