لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۴

حقوق شهروندی | اعتراض کانون مدافعان حقوق‌بشر به نقض حقوق زندانیان سیاسی؛ تعیین زمان رسیدگی به پرونده «دادخواهان سلامت»


از راست:‌ محمد نجفی،‌ سهیلا حجاب،‌ نصرالله لشنی، و خالد پیرزاده
از راست:‌ محمد نجفی،‌ سهیلا حجاب،‌ نصرالله لشنی، و خالد پیرزاده

اخبار منتشر شده در شبکه‌‌های اجتماعی حاکی از تعیین وقت جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده «دادخواهان سلامت»، اعتراض کانون مدافعان حقوق‌بشر نسبت به نقض حقوق زندانیان سیاسی، ‌اعدام سه زندانی با اتهامات مربوط به مواد مخدر، و جان باختن ۱۸ کولبر و کاسبکار در ماه گذشته میلادی در ایران است.

  • تعیین وقت رسیدگی به پرونده «دادخواهان سلامت»

بنا بر اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، دادگاه وکلا و فعالان مدنی که در پی تشکیل جلسه بررسی مواد قانونی برای پیگیری پرونده شکایت از سوء‌مدیریت کرونا در ایران بازداشت شده بودند،‌ طی روزهای آینده برگزار خواهد شد.

همسر مهدی محمودیان، فعال مدنی زندانی با اعلام این خبر در توئیتر خود از تعیین وقت رسیدگی به اتهامات پروند مهدی محمودیان، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و مریم افرافراز خبر داد و نوشت جلسه رسیدگی به پرونده این افراد، روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مظلوم برگزار خواهد شد.

این درحالی است که یک منبع آگاه پیشتر به صدای آمریکا گفته بود، وکلای آرش کیخسروی و مصطفی نیلی به پرونده دسترسی ندارند و در مراجعه خانواده‌ها به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب، هر بار به آنها گفته شده که «قاضی هنوز وقت نکرده پرونده را بخواند.»

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی اعلام کرده بود روز شنبه ۲۳ مرداد ماه آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و لیلا حیدری،‌ چهار وکیل دادگستری، مهدی محمودیان و مریم افرافراز، دو فعال مدنی در دفتر انجمن حقوق شهروندی با هجوم مأموران اطلاعات سپاه بازداشت و با وجود آزادی برخی از این افراد آرش کیخسروی، مصطفی نیلی دو وکیل دادگستری و مهدی محمودیان، فعال مدنی کماکان در بازداشت به ‌سر می‌برند.

  • یک نهاد حقوق بشری نسبت به نقض آشکار حقوق زندانیان سیاسی اعتراض کرد

کانون مدافعان حقوق‌بشر با انتشار بیانیه‌ای خطاب به مقامات قضایی ایران و روسای زندان‌ها نسبت به نقض آشکار حقوق زندانیان سیاسی اعتراض کرد و با اشاره به وضعیت خالد پیرزاده، نصرالله لشنی، سهیلا حجاب و محمد نجفی، خواستار توجه به رعایت قوانین و موازین بین‌المللی حقوق‌بشر شد.

این نهاد حقوق بشری روز شنبه ۱۰ مهر ماه با انتشار این بیانیه‌ اعلام کرد، وضعیت زندان‌های ایران روز به روز دشوارتر می‌شود و مخصوصا زندانی‌های سیاسی و عقیدتی از حداقل حقوق انسانی خود محروم شده‌اند.

کانون مدافعان حقوق بشر ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت جسمی این زندانیان اعتراض شدید خود را نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات آنها، از جمله اعطای مرخصی درمانی و پایان دادن به اذیت و آزار آنها، اعلام کرد.

آرش صادقی، زندانی سیاسی سابق، نیز در توئیتر خود از وخامت حال سهیلا حجاب، وکیل دادگستری در زندان قرچک خبر داد و نوشت، او که از ۲۸ شهریور ماه در اعتراض به افزایش فشارهای بازجویان در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد روز شنبه ۱۰ مهر ماه با به تن کردن کفن در کریدور بند هشت زندان قرچک با شرایط جسمانی وخیم دست به تحصن زده و این وکیل زندانی روز جاری دو بار به دلیل وخامت وضعیت جسمانی از هوش رفته است.

  • تداوم تجمع و اعتصاب کارگران هفت‌تپه

کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در دور جدید اعتراضات خود، برای پنجمین روز متوالی در محوطه این کارخانه و مقابل دفتر مدیریت دست به تجمع و اعتصاب زدند.

به گزارش کانال تلگرامی «اتحادیه آزاد کارگران»، کارگران این شرکت روز شنبه ۱۰ مهر ماه با تجمع در این کارخانه بار دیگر خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود از جمله پرداخت حقوق‌های معوقه، مشخص شدن وضعیت این شرکت و هیئت مدیره پس از خلع ید از بخش خصوصی، بازگشت به کار همکاران اخراجی، تمدید قرارداد کارگران فصلی و‌ بخش دفع آفات، انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه و خاتمه دادن به پرونده قضایی فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران هفت‌تپه شدند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه با حدود نیم قرن سابقه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر در ایران است و کارگران این شرکت از زمان واگذاری آن به بخش خصوصی در سال ۱۳۹۴ با برگزاری ده‌ها تجمع، خواهان رسیدگی به مطالبات خود از جمله پرداخت دستمزدهای معوقه‌شان شده‌اند.

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی به نقل از برخی خبرگزاری‌ها اعلام کرده بود که «پس از برگزاری جلسات رسیدگی دادگاه در زمستان سال گذشته»، مالکیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از بخش خصوصی خلع و به دولت واگذار شده است.

  • جان باختن ۱۸ کولبر و کاسبکار در ماه گذشته میلادی

بنا بر اخبار منتشر شده از سوی برخی نهادهای حقوق بشری، در ماه گذشته میلادی دستکم ١٨ کولبر و کاسبکار در مرزهای کردستان کشتە و زخمی شدەاند.

وبسایت حقوق بشری «هه‌نگاو» با انتشار این خبر اعلام کرد، در ماه گذشته میلادی ٨ کولبر و کاسبکار جانشان را از دست دادە‌اند و ١٠ نفر دیگر نیز زخمی شدەاند که بر اساس این آمار ۶۶.۵ درصد از این موارد با شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی ایران و ترکیه کشته و یا زخمی شده‌اند.

بنا بر این گزارش، این کولبران در ۱۲ مورد هدف شلیک مستقیم نیروهای نظامی ایران و ترکیه قرار گرفته‌اند که در نتیجه آن هفت تن کشته و پنج تن زخمی شده‌اند؛ بالاترین آمار کل کشته‌شدگان بر حسب استان‌های ایران نیز به استان آذربایجان‌غربی تعلق داشته است.

به گزارش هه‌نگاو، دو کولبر نیز طی یک ماه گذشته میلادی به دلیل حوادث طبیعی کشته و زخمی، و چهار تن دیگر بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش‌های متعدد، نیروهای مرزی در ایران بارها افرادی را که به خاطر شرایط بد اقتصادی در ایران به کولبری روی می‌آورند، مورد هدف تیراندازی‌های مرگبار قرار داده‌اند.

  • اجرای حکم اعدام سه زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در ایران

برخی رسانه‌های حقوق بشری از اجرای حکم اعدام سه زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر»،‌ در طی روزهای گذشته و در زندان دستگرد اصفهان خبر دادند.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی اسامی این زندانیان را با انتشار این خبر نام این زندانی را عباسقلی صالحی، حمید شهسنایی، و محمد برآهویی اعلام کرد و نوشت حکم اعدام این زندانیان که در یک گروه شش نفری روز دوشنبه ۵ مهر ماه، برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند، روز چهارشنبه ۷ مهر ماه به مرحله اجرا درآمده است.

بنا بر این گزارش، اجرای حکم سه زندانی دیگر که با موارد اتهامی «قتل عمد» و «مواد مخدر» به سلول انفرادی منتقل شده بودند، به دلایل نامعلومی به تعویق افتاده است.

گفته می‌شود، عباسقلی صالحی به اتهام حمل مواد مخدر، پیش از اعدام ۲۰ سال را در زندان سپری کرده بود و محمد برآهویی نیز که تبعه کشور افغانستان بوده است، از ۹ سال پیش به اتهام ۱۸۰ کیلوگرم مواد مخدر در زندان به‌سر می‌برد.

لازم به ذکر است که تا لحظه تنظیم این خبر اعدام این زندانیان از سوی رسانه‌ها و منابع رسمی ایران اعلام نشده است و صدای آمریکا نمی‌تواند صحت این خبر را تایید کند.

XS
SM
MD
LG