لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۹

رسانه‌های حقوق بشری: خسرو جمالی‌فر بر اثر «ضربات» ماموران به سر او در زندان سنندج کشته شد


خسرو جمالی‌فر، زندانی جان‌باخته در زندان مرکزی سنندج
خسرو جمالی‌فر، زندانی جان‌باخته در زندان مرکزی سنندج

برخی رسانه‌های حقوق بشری با اعلام مرگ یک زندانی در زندان سنندج می‌گویند وی بر اثر «ضرب‌وشتم ماموران زندان» و «ضرباتی که به سر او وارد شده» جان باخته است.

«هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نام این زندانی را خسرو جمالی‌فر اعلام کرد و نوشت او با یکی دیگر از زندانیان در کریدور بند قرنطینه درگیر شد و «ماموران زندان، خسرو را با باتوم مورد ضرب و شتم قرار دادند و او در نهایت به دلیل ضربات وارده فوت کرد.»

هرانا نوشت با وجود درخواست سایر زندانیان این زندان برای بررسی دوربین‌های مدار بسته کریدورها و بازدید بازرسان سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه، تا این لحظه پاسخی به آنها داده نشده و «فضای امنیتی بر زندان سنندج حاکم شده است.»

همچنین، سازمان حقوق‌بشری «هه‌نگاو» به نقل از یک منبع مطلع نوشت، کادر امنیتی زندان مرکزی سنندج با انتقال این زندانی به بیمارستان توحید سنندج اعلام کردند که وی با خوردن قرص در زندان اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست داده است.

هه‌نگاو با اشاره به این که خسرو جمالی‌فر پیش از اعزام به بیمارستان جان خود را از دست داده بود نوشت، پس از شست‌و‌شوی معده این زندانی در بیمارستان، کادر درمانی اعلام کردند نشانه‌ای از اقدام به خودکشی از طریق خوردن قرص وجود ندارد.

برادر این زندانی نیز به «هه‌نگاو» گفت، خاکسپاری روز چهارشنبه ۱۲ آبان‌ در فضایی «کاملا امنیتی» برگزار شده است و نیروهای امنیتی به هیچ یک از اعضای خانواده آقای جمالی‌فر اجازه دیدن جسد او را ندادند.

این اولین‌بار نیست که مرگ زندانیان بر اثر از شکنجه و یا بدرفتاری مقامات در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران گزارش شده است. پیش از این صدای آمریکا روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور، از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، یکی از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول‌های انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد.


خبر جان باختن یک زندانی دیگر به نام هادی عطازاده در زندان اهر پس از اجرای حکم شلاق نیز شهریور ماه در صدای آمریکا منتشر شد.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی وجود هر گونه اثر ضرب و جرح بر بدن آقای عطازاده را تکذیب می‌کرد و مقامات ایران دلیل مرگ او را مرگ مغزی اعلام کرده بودند. اما در فیلمی که از پیکر بیجان او منتشر شد رد کبودی شلاق بر تن جوان زندانی کاملا مشهود بود.

سازمان عفو بین‌الملل در تاریخ ۲۴ شهریور ماه با انتشار بیانیه‌ای به موارد متعدد مرگ «ناشی از شکنجه یا سایر بدرفتاری‌ها یا استفاده مرگبار از سلاح گرم و گاز اشک آور توسط مقامات» ایران اشاره کرده است. در این بیانیه مطبوعانی آمده است که،‌ «از ژانویه سال ۲۰۱۰ میلادی تا کنون، دست‌کم ۷۲ مورد مرگ در ۴۲ زندان و بازداشتگاه در ۱۶ استان در سراسر کشور رخ داده است.»

وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز حکومت جمهوری اسلامی با مردم ایران به بهانه‌های مختلف، و نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، از جمله حق آزادی بیان و آزادی مطبوعات، توسط عوامل جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG