دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه چهارم بهمن به صورت آنلاین در اجلاس اقتصادی داووس شرکت کرد و گفت آمریکا به زودی قدرتمندتر، ثروتمندتر، و متحدتر از همیشه خواهد شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده خطاب به رهبران سیاسی و تجاری جهان گفت آمریکا بیشترین نفت و گاز طبیعی در میان کشورهای جهان را دارد و دولت او میخواهد از آن استفاده کند.
او در ادامه خطاب به تولیدکنندگان و شرکتهای جهان گفت اگر محصولات را در آمریکا تولید نکنند، باید تعرفه بپردازند.
رئیس جمهوری ایالات متحده افزود از محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی سعودی، خواهد خواست که یک تریلیون دلار در آمریکا سرمایهگذاری کند.
ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی خود از عربستان سعودی و دیگر کشورهای تولیدکننده نفت خواست قیمت نفت را پایین بیاورند و افزود در صورت تحقق این امر، جنگ روسیه و اوکراین فورا پایان خواهد یافت.
او در ارتباط با ورود مهاجران غیرقانونی به ایالات متحده گفت که استقرار سربازان آمریکایی در مرز با مکزیک آغاز شده است.
ترامپ در بخش دیگری از سخنانش گفت از این بعد، از آزادی بیان آمریکاییها به عنوان «میساینفورمیشن» و «دیساینفورمیشن» تعبیر نخواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا از کشورهای ناتو خواهد خواست پنج درصد از درآمد ناخالص ملی خود را صرف هزینههای این پیمان نظامی کنند.
او در ارتباط با جنگ روسیه و اوکراین نیز گفت تلاشها برای پایاندادن به جنگ روسیه و اوکراین آغاز میشود.
یک روز پیشتر از سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهای گام نخست در پیشبرد منافع ملی آمریکا را جلوگیری از مهاجرت گسترده و تامین امنیت مرزهای آمریکا اعلام کرد.
او شالوده سیاست خارجی آمریکا در دولت دوم دونالد ترامپ را منافع ملی آمریکا ذکر کرد و افزود: وزارت امور خارجه آمریکا از این پس هیچ اقدامی در راستای تسهیل یا ترغیب مهاجرت گسترده انجام نخواهد داد.
آقای روبیو در تشریح اولویتها و ماموریت وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای تاکید کرد ایالات متحده در روابط دیپلماتیک خود با کشورهای دیگر بویژه در نیمکره غربی، تامین امنیت مرزهای خود، جلوگیری از ورود مهاجرت غیرقانونی و رایزنی برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی را در اولویت قرار خواهد داد.
به گفته او، تصمیمگیری درباره سیاستها و برنامههای کمکهای مالی آمریکا از این پس بر پایه میزان تاثیرگذاری آنها بر ایمنتر شدن، نیرومندتر شدن و مرفهتر شدن آمریکا صورت خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه آمریکا بر بازگشت به مبانی دیپلماسی از طریق کنار گذاشتن موضوعات سیاسی و فرهنگی تفرقهانداز داخلی و مسائل ناخوشایند بینالمللی نیز تاکید کرد.
وی این اقدام را در راستای اجرای سیاست خارجی عملگرا و همکاری با کشورهای دیگر به منظور تامین منافع ملی آمریکا توصیف کرد.
این مقام ارشد دولت آمریکا همچنین خواستار توقف سانسور و سرکوب اطلاعات شد و ضمن اعلام حمایت از حق آزادی بیان مردم آمریکا تاکید کرد: مبارزه با تبلیغات دشمن ادامه خواهد یافت.
او اشاره کرد که رهبران آمریکا همزمان با احترام به حقوق و منافع کشورهای دیگر، منافع آمریکا را در اولویت قرارمیدهند.
وزیر امور خارجه ایالات متحده همچنین افزود: آمریکا باید با توسل به نقاط قوتش سیاستهای تضعیفکننده مربوط به تغییرات اقلیمی را کنار بگذارد.
مارکو روبیو گفت وزارت امور خارجه آمریکا ضمن در نظر گرفتن تهدیدات زیست محیطی و حفاظت معقول از محیط زیست، با توسل به دیپلماسی به تحقق وعده دونالد ترامپ درباره برتری آمریکا در حوزه انرژی کمک خواهد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه اول بهمن و در نخستین روز آغاز به کار دولت خود، بار دیگر با امضای یک فرمان ایالات متحده را از توافق اقلیمی پاریس خارج کرد.
دونالد ترامپ در دولت نخست خود در سال ۱۳۹۶ نیز با ناعادلانه خواندن این توافق اقلیمی، خروج آمریکا را از آن اعلام کرده بود.
آقای روبیو در بیانیه خود همچنین خواستار تشویق افراد بر پایه شایستگی و عملکرد آنها از جمله در وزارت امور خارجه آمریکا شد و وعده داد که وزارت امور خارجهای خلاقتر، هوشیارتر و متمرکزتر را بنا خواهد کرد.