مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین را از جمله سیاستهای دولت دونالد ترامپ اعلام کرد.
آقای روبیو در نخستین سخنرانی خود پس از ادای مراسم سوگند به عنوان وزیر امور خارجه ایالات متحده، در روز سهشنبه دوم بهمن، بر پیشبرد صلح در جهان و همچنین حفظ امنیت ملی آمریکا تاکید کرد.
او نخستین نامزد دولت آقای ترامپ به شمار میرود که پس از کسب اکثریت آرای سنای به ادای سوگند پرداخت.
مارکو روبیو، سناتور کوبایی تبار ۵۳ ساله و از اعضای باسابقه کمیته روابط خارجی مجلس سنا، در سخنرانی خود در کاخ سفید و پس از مراسم ادای سوگند وعده داد که سیاست خارجی دونالد ترامپ برای پیشبرد منافع ملی آمریکا را عملی خواهد کرد.
او در مصاحبهای با شبکه خبری آمریکایی «ان بی سی» هم تاکید کرده بود که سیاست رسمی آمریکا پایان دادن به جنگ است و «ما برای تحقق آن به هر اقدام ممکن دست خواهیم زد.»
دونالد ترامپ در جریان کارزار رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری وعده داده بود که به جنگ روسیه و اوکراین به سرعت پایان خواهد داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، گفته است که دونالد ترامپ میتواند در سرنوشت جنگ ۳۴ ماهه با روسیه نقش تعیینکنندهای داشته باشد و به توقف تهاجم آن کشور کمک کند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، هم ادعا کرده است که از گفتگو بر سر اوکراین و تسلیحات هستهای استقبال میکند.
در پی تهاجم روسیه به اوکراین در روز پنجم اسفند ۱۴۰۰، کشورهای غربی و در راس آنها، ایالات متحده، به حمایت از اوکراین پرداختند.
پیش از این، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه جدید ایالات متحده، روز ۲۶ دی در نشست کمیته روابط خارجی مجلس سنا برای بررسی صلاحیتش، با تاکید بر این نکته که «حکومت ایران در ضعیفترین حالت ممکن است، آنها ناچار شدند از سوریه بیرون روند، اقتصادشان متلاشی شده است و روزها بیبرقی دارند»، افزوده بود: باید بدانیم هر امتیازی به جمهوری اسلامی بدهیم، در راستای گسترش برنامه هستهای و ایجاد تنش در خاورمیانه استفاده خواهد کرد.
او همچنین با بیان این که «تحت هیچ شرایطی نباید بگذاریم جمهوری اسلامی ایران به بی ثبات کردن منطقه و پیگیری برنامه اتمی ادامه دهد.»
آقای روبیو با اعلام این موضوع که جمهوری اسلامی ایران بر اساس شواهد به توافقی که داشته، عمل نکرده است، افزوده بود: «نباید تحت هیچ شرایطی، ایران هستهای داشته باشیم و نباید اجازه دهیم که جمهوری اسلامی برای تهدید همسایگان و اجرای اهداف بلندمدت خود قدرت نظامی داشته باشد.»
وی همچنین تاکید کرده بود: هرگونه امتیازی به رژیم ایران بدهیم، به تداوم حمایت آنها از گروههای نیابتی و تبدیل شدنشان به قدرتی سلطهگر در منطقه کمک خواهیم کرد.
مارکو روبیو اشاره کرده بود: دو نوع طرز فکر در رژیم ایران وجود دارد؛ یکی اینکه شرایط خراب است و باید زمان خرید، و دیگر اینکه باید بر قدرت هستهای تکیه کرد و با غنیسازی اورانیوم از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد، از هر اقدام خارجی مصونیت یافت.