در پی قطع برق در شهرهای مختلف ایران، گزارشهای شهروندان حاکی از اختلال در کار بیمارستانها، بانکها، ایجاد ترافیک بر اثر از کار افتادن چراغهای راهنمایی در خیابانها، و اعتراض کسبه است.
بنا بر گزارشهای رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، برق مناطق مختلف شهری و روستایی ایران در ساعات مختلف شبانهروز به طور مکرر قطع میشود.
یک منبع مطلع در تهران روز چهارشنبه ۲۴ مرداد به صدای آمریکا گفت که در روزهای گذشته «قطع برق در مناطقی از جمله حوالی خیابانهای انقلاب، آزادی، فاطمی، سهروردی، محله جنتآباد و شهران، و میدان توحید را تجربه کرده و در پی قطع مکرر برق محل کارش که یک شرکت غیردولتی در سعادتآباد است، کارفرما از کارکنان خواسته تا اطلاع ثانوی به صورت دورکاری به فعالیت خود ادامه دهند.»
بنا بر گزارشهای شهروندی دیگری که از استان البرز به صدای آمریکا رسیده، «آب و برق به صورت مکرر قطع میشود» و بعد از وصل مجدد «فشار آب بسیار کم است.»
یکی از شهروندان ساکن حوالی فردیس به صدای آمریکا گفت که برخی مناطق «تا هفت ساعت» نیز به طور مداوم قطع بوده است و «فشار آب در حدی است که عملا نمیتوان کاری انجام داد و وقتی آب هست، در ظرفهای بزرگ برای مصرف ضروری آب ذخیره میکنیم.»
یک گزارش شهروندی دیگر از اصفهان، در ویدئویی وضعیت ترافیک سنگین شهری را در پی از کار افتادن چراغ راهنمایی به دلیل قطع برق نشان میدهد.
گزارش تصویری دیگری در ارتباط با تجمع شماری از کسبه مجتمع تجاری «نور» در خیابان «ولیعصر» تهران در روز سهشنبه ۲۳ مرداد، حاکی از آن است که در اعتراض این شهروندان به قطع برق، نیروهای حکومتی با آنها مقابله کردند.
محمد سیاح، روزنامهنگار روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «برق بیمارستان بهآفرین قطع شده» و «ملت سرگردان ماندهاند.»
به گفته او، «فقط برق اضطراری وصل است که آن هم برای بیماران در وضعیت ویژه» استفاده میشود و «مشخص نیست این وضعیت تا کی دوام دارد.»
قطع برق در بیمارستانها در روزهای پیشین نیز گزارش شده است. از جمله، حساب کاربری «حالوش» در ایکس یک گزارش ویدئویی از «قطع برق بیمارستان امام علی شهرستان چابهار» منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش شهروندی از استان سیستان و بلوچستان، هرچند بسیاری از «بیمارستانها مجهز به برق اضطراری و دستگاههای یو.پی.سی هستند» اما در این استان «بیشتر بیمارستانها فاقد این تجهیزات بوده و در هنگام قطع برق بخشهای حیاتی فاقد برق میشوند و جان بیماران در خطر قرار میگیرد.»
همچنین بر اساس گزارش پیشین، پرستاران یک بیمارستان در مرند نیز در اعتراض به قطع برق و به خطر افتادن جان بیماران اعتصاب کردهاند.
قطع برق و مشکلات ایجاد شده بر اثر آن برای شهروندان، در شبکههای اجتماعی نیز واکنشهایی را برانگیخته است.
علی کریمی، از چهرههای شاخص فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، در واکنش به گزارشهای شهروندی از قطع مکرر برق، نوشت: «قرار بود بدون این که پول بدهیم، برق داشته باشیم. الآن بدون این که برق داشته باشیم، پولش را میدهیم. بیچاره ایران و ایرانی.»
سیامک قاسمی، اقتصاددان، با نقل یکی از تجربههای شخصی خود از قطع برق و تأثیر آن بر زندگی شهروندان در این روزها، نوشت: «آمدم پلیس به علاوه ۱۰، سیستم قطع بود. یک ساعت صبر کردیم، وصل شد. بلافاصله بعدش برق رفت. قشنگ وسط یک کمدی سیاه زندگی میکنیم.»
فریبرز کرمی زند، پلیس پیشین و تحلیلگر مسائل امنیتی، نیز با اشاره به اعتراض کسبه در تهران، گفت که چنین اعتراضاتی میتواند به جرقهای برای آغاز اعتصابات سراسری و اعتراضات گسترده در سراسر کشور تبدیل شود.
همزمان با قطع برق و ایجاد مشکلات برای زندگی شهروندان، اعتراضات معیشتی نیز در جریان است.
از جمله، کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، ویدئویی از تجمع اعتراضی شبانه کارگران و رانندگان خدمات شهرداری در ایلام منتشر کرده است.
قطع برق در سالهای پیشین موجی از اعتراضهای مردمی را در پی داشته است.
بحران کمبود برق و ناتوانی مقامات جمهوری اسلامی از تأمین انرژی در روزهای گذشته موجب تعطیلی گسترده ادارات دولتی در سراسر ایران شده است.
یک عضو کمیسیون انرژی در اتاق بازرگانی ایران در واکنش به تداوم قطعی برق صنایع و مشترکان خانگی گفته است که «مشکلات مصرف و تولید برق باعث شده تا ناترازی برق همچنان پابرجا بماند.»