لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۳

تقدیر بلینکن از نقش ورشو در حمایت از اوکراین؛ لهستان: سیاست «قصاب تهران» در دوره پزشکیان هم ادامه دارد


کنفرانس خبری مشترک آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، در ورشو، پایتخت لهستان. پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
کنفرانس خبری مشترک آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، در ورشو، پایتخت لهستان. پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ورشو نسبت به تداوم سیاست «تجاوزگرانه» حکومت جمهوری اسلامی ایران در قبال اوکراین و اسرائیل در دوره ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ابراز تاسف کرد.

وزیر امور خارجه لهستان تاکید کرد اگرچه گفته می‌شود پزشکیان برخلاف سلف خود ابراهیم رئیسی، معروف به «قصاب تهران»، متجاوز نیست، «اما به نظر می‌رسد که سیاست فرستادن موشک و پهپاد برای استفاده علیه اوکراین و همچنین به‌کارگیری تجهیزات مشابه علیه اسرائیل همچنان ادامه داشته باشد.»

به گفته او، مشکل این است که جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر تحت «تحریم‌های شدید» قرار داد و اقدامات خیلی بیشتری وجود ندارد که بتوان علیه این حکومت انجام داد.

سیکورسکی در بخش دیگری از سخنانش گفت لهستان همچنان خواستار افزایش فشارها بر روسیه است. او افزود باید محدودیت‌های موجود بر استفاده اوکراین ازجنگ‌افزارهای دوربُرد برچیده شود.

آنتونی بلینکن نیز در این کنفرانس خبری حمایت‌های کشور لهستان از آزادی و دموکراسی را ستود.

او در ارتباط با سفر خود و دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، به اوکراین گفت هدف از این سفر تاکید بر حمایت متحد و تزلزل‌ناپذیر آنها از اوکراین در مقابل جنگ تجاوزکارانه روسیه بود.

او لهستان را یک شریک «کاملا ضروری» اوکراین از همان لحظات آغازین تهاجم پوتین به همسایه غربی خود خواند که چهار میلیارد دلار کمک امنیتی در اختیار کی‌یف قرار داده و به همراه دیگر اعضای ناتو، به نیروهای اوکراینی آموزش نظامی داده است.

بلینکن در ارتباط با نقش حیاتی لهستان در برابر تجاوزگری روسیه علیه اوکراین یادآور شد که بیش از ۸۰ درصد کمک‌های امنیتی و بشردوستانه از طریق لهستان به اوکراین ارسال می‌شود.

به گفته او، لهستان میزبان یک میلیون آواره اوکراینی گریزان از لشکرکشی پوتین است.

بلینکن گفت ایالات متحده از روز نخست آغاز تجاوز روسیه علیه اوکراین همواره اطمینان حاصل کرده که اوکراین در هر مقطع زمانی به آنچه که نیاز دارد، دسترسی داشته باشد و سیاست‌های خود را همگام با تغییر شرایط میدان نبرد تطبیق داده و همچنان این سیاست را پی خواهد گرفت.

جایگزینی واردات انرژی از روسیه به لهستان، به گفته بلینکن، از جمله موضوعات مورد بحث در دیدار او و همتای لهستانی‌اش بود.

همکاری‌های فزاینده حکومت ایران و روسیه در دو و نیم سال تجاوزگری پوتین علیه اوکراین، آمریکا و متحدانش را بر ان داشته که مقامات و نهادهای ایرانی دست‌اندرکار در توسعه این روابط را تحت تحریم قرار دهند.

در تازه‌ترین تحول، آمریکا، بریتانیا، آلمان، و فرانسه اعلام کرده‌اند که در پاسخ به مساله تحویل موشک‌های بالستیک کوتاه‌بُرد از سوی جمهوری اسلامی ایران به روسیه، هواپیمایی ایران‌ایر را تحریم می‌کنند.

در همین ارتباط، وزارت خزانه داری آمریکا روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۲۰ فرد، نهاد و کشتی مرتبط با عملیات تحویل قطعات و سامانه‌های تسلیحاتی از ایران به روسیه را در این دو کشور تحریم کرد.

XS
SM
MD
LG