لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۶

مهر و موم اصناف در ماه رمضان؛ حدود ۸۰ واحد در مشهد، اصفهان و قزوین پلمب شدند


پلمب اصناف
پلمب اصناف

در ادامه پلمب رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها در ماه رمضان، منابع خبری در ایران از پلمب ۴۲ واحد صنفی در مشهد، ۳۰ واحد در اصفهان، و ۶ واحد در قزوین خبر دادند.

خبرگزاری حکومتی ایرنا روز پنج‌شنبه نهم فروردین، گزارش داد که اداره بازرسی و نظارت بر اصناف استان قزوین، شش واحد صنفی را با عنوان «متخلف» به دلیل «رعایت نکردن قوانین نظام صنفی در ماه رمضان» پلمب کرده است.

محمود شفیعی، مدیر این اداره به ایرنا گفت که علاوه بر پلمب این شش واحد صنفی، ۴۳ واحد صنفی دیگر نیز که مجوز فعالیت در ماه رمضان داشتند اما «ضوابطی مثل پوشاندن مغازه را رعایت نکردند»، «اخطار ۲۴ ساعته دریافت کردند.»

همچنین، خبرگزاری ایسنا به نقل از «معاون قضایی و نظارت اداره کل تعزیرات حکومتی استان اصفهان» گزارش داد که در ایام نوروز که با ماه رمضان مصادف شده است، «۳۰ واحد صنفی» به دلیل آنچه «تخلف» خوانده شده، در شهر اصفهان مهر و موم شدند.

برات‌علی صالحی به ایسنا گفت که طرح ویژه ماه رمضان هم‌زمان با نوروز، «با توجه به ابلاغیه سازمانی» از ۱۵ اسفند آغاز شد و تا پایان ماه قمری رمضان ادامه خواهد یافت.

با وجود اشاره این مقام قضایی به طرح ویژه رمضان، او ادعا کرد که این ۳۰ واحد صنفی «به دلیل تخلفاتی همچون گران‌فروشی» پلمب شده‌اند.

در گزارشی دیگر، وب‌سایت «شهرآرا نیوز» به نقل از مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان خراسان رضوی گزارش داد که این نهاد حکومتی در طرح نظارتی «نوروز و رمضان» ۱۴ هزار و ۱۰۰ واحد صنفی را بازرسی کرده است و «۴۲ واحد» با عنوان «تخلف و گران‌فروشی» در مشهد پلمب شده‌اند.

محسن صیادی گفت: در طرح نظارتی ماه رمضان که از ۲۰ اسفند آغاز شده، «یک هزار و ۱۶۷ فقره پرونده تعزیری تشکیل» شده و «به تعزیرات حکومتی» فرستاده شده است و در این مدت ۴۲ واحد صنفی بسته شده‌اند.

پیش از این نیز، خبرگزاری مهر روز ششم فروردین از پلمب شدن یک کافه رستوران در کرمان خبر داده بود.

بنا بر این گزارش، این کافه رستوران با عنوان آنچه «اقدامات هنجارشکنانه» و «جریحه‌دار کردن عفت عمومی» خوانده شده، پلمب شد و چند تن از جمله مدیر این کافه رستوران بازداشت شدند.

مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی استان کرمان با اعلام این خبر بر لزوم رعایت آنچه «حفظ شعائر اسلامی و رعایت حجاب و عفاف» نامید، تأکید کرد و گفت که «شهروندان و مسافران باید حرمت این ماه معنوی و روزه‌داران را حفظ کنند، در غیر این صورت، قوه قضاییه با مصادیق آن برخورد می‌کند.»

خوردن و آشامیدن در انظار عمومی در ماه رمضان در فاصله اذان صبح و مغرب در ایران ممنوع است و با عنوان «روزه‌خواری بدون دلیل و عذر شرعی» که «عملی حرام» شمرده می‌شود، می‌تواند مجازات‌هایی از جمله شلاق در پی داشته باشد.

مطابق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، «هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرام نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل داری کیفر نیست، ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید فقط به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

پیش از این نیز همزمان با ماه رمضان، رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌های متعددی در برخی دیگر از شهرهای ایران پلمب شده‌اند.

XS
SM
MD
LG