مجلس شورای اسلامی در ایران برای بررسی طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی یک کمیسیون ویژه تشکیل داد. هنوز روشن نیست که دستور کار این کمیسیون چیست و چه زمانی جلسه تشکیل خواهد شد، هرچند پیش از این، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، بارها اعلام کرده است که «بررسی این طرح در کمیسیون ویژه» علنی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، پنج کمیسیون فرهنگی، صنایع و معادن، آموزش و تحقیقات، اقتصادی، و برنامهوبودجه، نمایندگانی را برای عضویت در این کمیسیون ویژه معرفی کردند.
الیاس نادران، بیژن نوباوه، رضا تقیپور، غلامرضا منتظری، حسین میرزایی، لطفالله سیاهکلی، علی جدی، مصطفی طاهری، حسین فلاحی، مهرداد ویسکرمی، احمد امیرآبادی، و رضا باقری از اعضای این کمیسیون ویژه هستند.
۱۹ مرداد ماه، اعضای مجلس شورای اسلامی موافقت کردند که طرح صیانت از فضای مجازی به جای صحن مجلس، در یک کمیسیون ویژه بررسی بشود.
قالیباف، همچنین پیشتر اعلام کرده بود که مسدود کردن پلتفرمهای پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتساپ در دستور کار مجلس شورای اسلامی نیست، ادعایی که بسیاری آن را باور ندارند.
محمدجواد آذری جهرمی پس از این سخنان قالیباف، گفت «احتمال اعمال محدودیت گسترده بر پهنای باند پیامرسانها و حتی اعمال فیلتر» به شدت افزایش یافته است.
در پی مطرح شدن طرح صیانت از فضای مجازی، گروهی از مدیران شرکتهای اینترنتی مانند دیجیکالا، علیبابا، آپارات، فیلیمو، و دیوار در نامهای به رئیس مجلس با ابراز نگرانی از تصویب آن گفتند که «نارضایتی و بیاعتمادی کاربران» به خدماتدهندگان، موجب فشار به کسب و کارهای کوچک خواهد شد.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها خواستار محدود شدن دسترسی به اینترنت در ایران شده است و بسیاری طرح مجلس را در راستای اجرای خواسته او میدانند.