لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۸

بودجه ۷۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای مبارزه با ابولا


آشوکا موپکو، خبرنگار آمریکایی مبتلا به ابولا، هنگام بازگشت از لیبریا از فرودگاه با آمبولانس به بیمارستانی در اوماها منتقل شد
آشوکا موپکو، خبرنگار آمریکایی مبتلا به ابولا، هنگام بازگشت از لیبریا از فرودگاه با آمبولانس به بیمارستانی در اوماها منتقل شد

۴.۰۰۰ مأمور بهداشتی آمریکایی که برای مبارزه با ابولا به غرب آفریقا اعزام می‌شوند، برای پرهیز از آلودگی آموزش کافی دیده‌اند.

ارتش آمریکا می‌گوید تلاش‌ها برای کمک به پایان دادن به بحران ابولا در کشور لیبریا در شش ماه ۷۵۰ میلون دلار هزینه برمی‌دارد.

ژنرال دیوید رودریگز فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا به خبرنگاران گفته پنتاگون هفته گذشته دو آزمایشگاه پزشکی سیار دیگر راه‌اندازی کرده و ظرفیت تشخیص فوری بیماری ابولا را افزایش داده است.

وی همچنین گفت اطمینان دارد که ۴.۰۰۰ مأمور بهداشتی که در راستای اقدامات مبارزه با ابولا اعزام می‌شوند، برای پرهیز از آلودگی آموزش کافی دیده‌اند.

به گفته ژنرال روزریگز، کمک‌های نظامیان اعزامی شامل لجستیک، آموزش، تشخیص بیماری و مهندسی می‌شود.

در خبری از اسپانیا، مسئولان بیمارستان در حال تحقیق روی چگونگی ابتلای یک پرستار ساکن مادرید به ابولا هستند. مقامات بهداشتی می‌گویند این زن از دو کشیش میسیونر مذهبی پرستاری می‌کرد که ماه قبل از لیبریا و سیرالئون به اسپانیا بازگردانده شدند؛ ولی به رغم مراقبت‌های پزشکی فوت کردند. در مراقبت از این دو بیمار ابولا، همه اصول بهداشتی و ایمنی رعایت شده بود.

پرستار روز یکشنبه در حالی که تب داشت در بیمارستان بستری شد و بر اساس گزارش‌ها در وضعیت ثابت به سر می‌برد. همسر او و یک پرستار دیگر که از دو میسیونر مراقبت می‌کرد، و یک مسافر که از نیجریه وارد اسپانیا شده، قرنطینه شده‌اند.

مقامات بهداشتی گفته‌اند از سی نفر دیگر هم که با پرستار در تماس بوده‌اند، آزمایش ابولا گرفته‌اند.

در همین حال، یک خبرنگار آمریکایی که در لیبریا به ویروس ابولا مبتلا شده، در مرکز پزشکی نبراسکا تحت درمان قرار دارد. آشوکا موپکو روز دوشنبه با یک هواپیمای خصوصی مجهز به تجهیزات پزشکی از لیبریا به کشور بازگردانده شد. وی در اوماها در ایالت نبراسکا به مرکز پزشکی بیمارستان دانشگاهی نبراسکا برده شد و به یک واحد مجزا انتقال یافت.

آقای موپکو که ۳۳ سال دارد، به لیبریا رفته بود تا برای شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش تهیه کند. وی پنجمین فرد آمریکایی است که مبتلا به ابولا تشخیص داده شده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت احتمال شیوع بیماری ابولا در آمریکا «بسیار اندک» است، ولی افزود دولت وی برای پیشگیری از گسترش ویروس ابولا در کشور تدابیر جدیدی در نظر گرفته است.

رئیس جمهوری آمریکا گفت مسئولان بهداشتی روی پروتکل‌های بیشتری برای آزمایش مسافران پروازهای بین‌المللی در ایالات متحده و کشورهای غرب آفریقا کار می‌کنند.

توماس اریک دانکن، اهل لیبریا که نخستین فرد مبتلا به ابولا در آمریکا بود، در بیمارستانی در شهر دالاس ایالت تگزاس بستری است، و حال وی همچنان وخیم است.

ویروس ابولا در غرب آفریقا از ماه دسامبر (آبان‌ماه گذشته) تا کنون در حدود ۳.۵۰۰ قربانی گرفته، و بیشترین موارد ابتلا در کشورهای گینه، لیبریا، و سیرالئون مشاهده شده است.

XS
SM
MD
LG