یکی از بیمارستانهای منطقه واشنگتن روز جمعه اعلام کردبیماری را پذیرفته که نشانگان ابولا را داشته و به کشورهای آلوده به ابولا سفر کرده بود. به نوشته واشنگتن پست این مورد تأیید نشده؛ ولی شمار موارد مشابه در سراسر کشور، و بستری شدن یک بیمار ابولا تأیید شده در شهر دالاس تگزاس، به این نگرانی دامن زده که ممکن است بیمارستانهای آمریکا همانقدر که مقامات تأکید میکنند، آمادگی برخورد با ویروس مهلک ابولا را دارند یا نه.
از ماه ژوئیه (تیرماه) بیمارستانهای سراسر آمریکا بیش از یکصد مورد از بیمارانی را که عوارضی مشابه ابولا داشتهاند، به مراکز فدرال پیشگیری و کنترل بیماریها – به اختصار سیدیسی – گزارش کردهاند. تا کنون، تنها در یک مورد – توماس دانکن در شهر دالاس – ابتلا به ابولا تأیید شدهاست.
اما مقامات سیدیسی میگویند درخواستهایی از بیمارستانها و کارکنان بخش بهداشتی دریافت کردهاند که نشان میدهد پرسشهای جدی درباره نحوه رسیدگی مناسب و ایمن از بیمارانی که احتمالاً آلوده به ویروس ابولا هستند، هنوز به قوت خود باقی است.
یک مقام سیدیسی به واشنگتن پست گفته آژانس دریافته که بسیاری از بیمارستانها سردرگماند و مطمئن نیستند که دربرابر بیماران مشکوک به ابولا چه واکنشی باید نشان دهند.
سیدیسی این هفته یک بار دیگر راهنماییهای اضافی در این باره در اختیار بیمارستانها و مراکز بهداشتی قرار داد. این راهنماییها همه چیز– از آموزش پرسنل تا تشخیص نشانگان بیماری ابولا و نحوه حفاظت در برابر این بیماری – را دربرمیگیرد.
بیمارستان دانشگاهی اِموری در آتلانتا هم، که یک پزشک و یک امدادگر آمریکایی مبتلا به ابولا از آفریقا به آنجا انتقال یافتند و درمان شدند، اطلاعات و توصیههایی در اختیار دهها بیمارستان در سراسر کشور قرار داده. بسیاری از بیمارستانها از پروتکلهای ایمنی آگاهی نداشتند، و کارکنان بسیاری نگران بودند.
روز جمعه در کاخ سفید، مقامات فدرال به مردم اطمینان دادند که بیمارستانها آمادگی لازم و تجهیزات کافی برای جلوگیری از گسترش ابولا در کشور را دارند.
لیزا موناکو، معاون وزیر امنیت ملی و مبارزه با تروریسم گفت: «بسیار مهم است که به مردم یادآوری کنیم که ایالات متحده بیشترین زیرساختها و بهترین پزشکان دنیا را در اختیار دارد. آمریکا توان مقابله با بحران ابولا را دارد.»
کریگ دیآتلی، مسئول هماهنگی فوریتهای پزشکی در مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها میگوید مورد دالاس نهادهای بهداشتی کشور را واداشته است تا در توانایی خود در مقابله با ابولا بازنگری کنند. به عنوان مثال، بیمارستانها ممکن است متوجه شوند که برای آماده سازی پرسنل چقدر برنامهریزی و آموزش لازم است، یا برای تهیه اتاقهای قرنطینه و رسیدگی به ملافهها و زبالههای خطرناک در رابطه با بیماران ابولا چه اقداماتی باید انجام شود.