انجمن قلم آمریکا با انتشار بیانیهای به صدور حکم حبس تعزیری و شلاق برای مهدی یراحی، خواننده ایرانی، اعتراض کرد.
انجمن قلم آمریکا در این بیانیه که روز پنجشنبه ۲۱ دی منتشر شد با اشاره به ترانه «روسریتو» از مهدی یراحی که در حمایت از جنبش «زن زندگی آزادی» و اعتراض به قانون حجاب اجباری در ایران منتشر شده است، از جمهوری اسلامی خواست که تمامی اتهامات علیه او را لغو کند. مهدی یراحی هنگام انتشار این ترانه گفت که آن را به «زنان نجیب وطنم تقدیم میکنم که در خط مقدم جبهه میدرخشند.»
انجمن قلم آمریکا میگوید: «درک کردن حکومتی که با یک آهنگ به قدری تهدید میشود که موسیقیدان محبوبی را به حکم ظالمانه دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میکند، سخت است. متأسفانه، این موضوع در ایران امروز جای تعجب ندارد.»
در ادامه این بیانیه که توسط گروه «هنرمندان در معرض خطر» (اِیآرسی) تنظیم شده، آمده است: «محکومیت نامتناسب مهدی یراحی دلیل دیگری بر قدرت هنر است؛ زیرا مقامات جمهوری اسلامی، همچنان به آزار و اذیت هنرمندان، موسیقیدانان، فیلمسازان، و نویسندگانی که بدون ترس، از حملات حکومت به آزادیهای اساسی، از جمله حق آزادی هنری، انتقاد میکنند، ادامه میدهند.»
انجمن قلم آمریکا ضمن مخالفت با حکم صادره علیه مهدی یراحی، و محکومیت شدید آن، خواستار رفع فوری تمامی اتهامات علیه او میشود.
ژولی تربو، مدیر اِیآرسی، ضمن ابراز همبستگی با مردم ایران، خواستار رعایت اصول آزادی بیان در این کشور شد.
محکومیت مهدی یراحی پس از آزادی موقت او از زندان اوین در مهر ماه گذشته اعلام شد. این خواننده جوان تابستان گذشته بازداشت شده بود و در حال حاضر با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیارد ریالی آزاد است.
اتهامات او شامل «تولید، ارسال، توزیع، نشر مطالب مستهجن و خلاف اخلاق از طریق سامانههای رایانهای و ارتباطی، تشویق مردم به فساد و فحاشی» و «تبلیغ علیه نظام» است.
دستگیری مهدی یراحی در آستانه نخستین سالگرد اعتراضات سراسری اخیر علیه حکومت، و هنگامی صورت گرفت که جمهوری اسلامی موضع خود را در مورد فعالان فرهنگی که بر خلاف منافع ملی رفتار میکنند، اعلام کرد و گفت که چنین فرهنگیانی دیگر اجازه کار نخواهند داشت. این شامل بازیگران زنی نیز میشود که حجاب خود را برداشتند.
هنوز مشخص نیست چه زمانی ممکن است مهدی یراحی برای اجرای حکم احضار شود، و اینکه او قصد ارائه درخواست تجدید نظر را داشته باشد.
بسیاری از هنرمندان و نویسندگان ایرانی به دلیل مشارکت یا حمایت از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی پس از کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، تحت تعقیب قرار گرفتند. توماج صالحی، رپخوان، و ترانه علیدوستی، بازیگر، از جمله این هنرمندان هستند که برخورد جمهوری اسلامی با آنها اعتراضات گسترده جهانی را به دنبال داشت.
در آذر ماه گذشته، انجمن قلم آمریکا همراه با سی سازمان برجسته سینمایی، جشنوارههای جهانی فیلم، و سینماگران بینالمللی، با انتشار نامه سرگشادهای از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا فوراً تمامی اتهامات علیه مریم مقدم و بهتاش صناعیها، کارگردانهای ایران را لغو کنند.
براساس آمار انجمن قلم آمریکا، ایران در سال ۱۴۰۱ دومین زندان نویسندگان در جهان محسوب میشود.
گروه هنرمندان در معرض خطر «ایآرسی»، پروژهای از انجمن قلم آمریکا است که برای کمک به هنرمندان در معرض خطر، و تقویت شبکهها و سازمانهایی ایجاد شده است که از آنها حمایت میکنند.
در تنظیم این مطلب از بیانیه انجمن قلم آمریکا و مطالب پیشین صدای آمریکا استفاده شده است