پدر شانی لوک، گروگان اسرائیلی-آلمانی کشتهشده در اسارت حماس، بازیابی پیکر دخترش در غزه و دفن او در اسرائیل را یک «هدیه» خواند.
شانی لوک، هنرمند ٢٢ ساله در زمینه خالکوبی، هنگام حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر سال گذشته، همراه با جمعی از دوستانش در فستیوال موسیقی «نووا» شرکت کرده بود.
انتشار تصویری از او در پشت یک وانتبار در روز حمله در کنار چند شبهنظامی فلسطینی، موجی از خشم را در جهان را برانگیخته بود.
ارتش اسرائیل روز جمعه ۲۸ اردیبهشت، به نیسیم و ریکاردا لوک، پدر و مادر شانی لوک، اطلاع داد که کوماندوهای ارتش پیکر او را در غزه یافتهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای لوک گفت برای حصول اطمینان از اینکه پیکر یافتهشده، دخترش است، تصاویرش را نگاه کرده است.
او افزود: «خالهای روی دستهایش را دیدیم. اکنون او جای خود را در کنار ما خواهد داشت و هر وقت که بخواهیم، میتوانیم آنجا برویم و او میتواند استراحت کند.»
به گفته نیسیم لوک، مراسم تشییع جنازه دخترش روز یکشنبه سیام اردیبهشت، و همزمان با روز تولد همسرش ریکاردا برگزار خواهد شد.
پدر این گروگان کشتهشده در اسارت حماس گفت: «فکر میکنم شانی گفته است بیایید در روز تولد مادرم به او یک هدیه بدهیم و بیایید بازگردیم و به او نزدیک باشیم.»
ریکاردا، مادر شانی، نیز گفت نزدیکی مزار او به ما، تسلیبخش خواهد بود.
ارتش اسرائیل در آذرماه سال گذشته کشتهشدن شانی لوک را تایید کرده بود.
در هفتههای پس از حمله حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، ویدئوهای شانی لوک که لبخندزنان در حال جشن و سرور در فستیوال موسیقی «نووا» بود، در رسانههای اجتماعی منتشر شد.
نیسیم گفت: دخترش در این فستیوال بسیار خوشحال بود و چون روح آزادی داشت، تصور نمیکرد در جهان شر وجود داشته باشد.
ریکاردا نیز نسبت به اعتراضات ضداسرائیلی در برخی دانشگاههای آمریکا ابراز تاسف کرد و با اشاره به کشتهشدن دخترش در اسارت حماس گفت: «هیچ مقاومتی وجود ندارد که بتواند آنچه را که در آنجا اتفاق افتاد، توجیه کند.»
ارتش اسرائیل اعلام کرد جمعه شب ۲۸ اردیبهشت، پیکر سه گروگان ربودهشده به دست شبهنظامیان حماس در «حمله تروریستی» ۱۵ مهر سال گذشته به آن کشور را در نوار غزه پیدا کرده است.
هویت این گروگانهای کشته شده، شانی لوک، ٢٢ ساله، آمیت بوسکیلا ٢٨ ساله، و ایتژاک گلرنتر ۵۶ ساله، اعلام شده است.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در همین ارتباط گفت که این سه تن از شرکتکنندگان در فستیوال موسیقی «نووا» بودند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نیز کشتهشدن این شهروندان را «دلخراش» خواند و افزود: «تمامی گروگانهایمان را باز خواهیم گرداند، چه آنها که زندهاند و چه آنها که جان باختهاند.»
ارتش اسرائیل درباره محل دقیق یافتن پیکر این سه گروگان اطلاعاتی منتشر نکرده است. اسرائیل سرگرم عملیات در رفح است و میگوید گروگانها در این شهر نگهداری میشوند.
پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربودهشده آزاد شدند اما هنوز حدود ١٣۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دستکم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ۳۵ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شدهاند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.