لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۳

تشکیلات خودگردان می‌گوید سه تن در حمله نیروهای اسرائيلی در کرانه باختری کشته شدند


آرشیو
آرشیو

مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی گفتند که نیروهای اسرائیلی در حملات چهارشنبه شب و پنجشنبه صبح، ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت، به کرانه باختری سه مرد را کشتند و صرافی‌ها را بازرسی کردند.

ارتش اسرائیل بلافاصله به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.

در همین حال، ساکنان فلسطینی و شبه نظامیان می‌گویند که تانک‌های اسرائیل روز پنجشنبه برای ورود به قلب جبالیا در شمال غزه تلاش کردند که با شلیک راکت‌های ضد تانک و خمپاره‌های شبه نظامیان مستقر در این منطقه روبرو شدند.

به گفته آنها، نیروهای اسرائيلی در جنوب نوار غزه نیز بدون اینکه اقدام به پیشروی کنند، رفح را هدف حملات خود قرار دادند.

در این ارتباط، شاخه نظامی حماس گفت که شبه نظامیان این گروه در جبالیا یک نفربر نظامی اسرائیلی را با راکت ضدتانک منهدم کردند و تلفاتی برجای گذاشتند. رویترز بلافاصله نتوانست این ادعا را تأیید کند و هیچ اظهارنظر فوری از سوی اسرائیل ارائه نشده است.

اسرائیل می‌گوید بسیاری از شبه نظامیان را در جبالیا کشته است اما بیانیه جدیدی در مورد تحولات روز پنجشنبه آن منطقه نداد.

به نوشته رویترز، این درگیری‌ها پس از هفت‌ ماه جنگ دشواری دستیابی بنیامین نتانیاهو با هدف ریشه کن کردن حماس و جهاد اسلامی را برجسته می‌کند. شبه نظامیان این دو گروه توانسته‌اند با استفاده از تونل‌های زیرزمینی حملاتی را در شمال غزه - کانون تهاجم اولیه اسرائیل - و میدان‌های نبرد جدید مانند رفح در جنوب نوار غزه انجام دهند.

مقامات بهداشتی در غزه تحت کنترل حماس گفتند که تعداد کشته‌شدگان غزه به بیش از ۳۵ هزار تن، اکثرا غیر نظامی، رسیده و سوءتغذیه در این منطقه گسترده شده است. اسرائيل در مقابل این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را به استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی متهم می کند.

حملات اسرائيل به غزه پس از حملات شبه نظامیان گروه حماس به این کشور در ۱۵ مهر سال گذشته آغاز شد. در پی حملات شبه نظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی دست کم ۱۲۰۰ تن کشته شدند که اکثر آنها غیر نظامی بودند. شبه نظامیان حماس همچنین بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند که در میان آنها سالمندان و کودکان نیز بودند.

حدود ۱۰۰ تن از گروگان ها سال گذشته در پی برقراری آتس بس یک هفته ای در غزه آزاد شدند.

در این حال، اسرائیل در مورد انتقادهای مربوط به سوءتغذیه در غزه می‌گوید حماس کمک‌های انسانی را از اهداف تعیین شده آنها منحرف می‌کند.

مذاکرات آتش بس و آزادی گروگان بر سر چگونگی پایان دادن به جنگ به بن بست رسیده است.

اسماعیل هنیه، رهبر حماس، گفت گروه او که از سال ۲۰۰۷ میلادی غزه را اداره می‌کند، باید به نقش خود در این منطقه ادامه دهد. تشکیلات خودگردان فلسطینی که رهبران غربی می‌خواهند بر غزه نظارت کند، مدعی است که حتی برای انجام وظایف جاری‌ خود در کرانه باختری پول کافی ندارد.

در همین حال یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائيل، آشکارا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور، را در مورد برنامه‌هایش برای دوران پس از جنگ غزه به چالش کشید.

او گفت: مخالف هرگونه حکومت نظامی طولانی‌مدت اسرائیل بر منطقه ویران شده غزه خواهد بود.

XS
SM
MD
LG