لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۴

اختلاف مجلس و دولت بر سر بودجه‌بندی ۱۴۰۱ بالا گرفت


آرشیو
آرشیو

هنوز روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی به سه ماه نرسیده است که گزارش‌ها از بروز اختلافاتی میان قوای مجریه و مقننه بر سر بودجه‌بندی حکایت دارند؛ چنان‌که یک نماینده مجلس می‌گوید دولت و مجلس بر سر افزایش هزینه‌ها مسابقه می‌دهند. معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری نیز خواستار روابط «معقول و صمیمانه» میان این دو نهاد شده است.

  • مسابقه مجلس و دولت بر سر افزایش هزینه‌ها

یک عضو مجلس شورای اسلامی می‌گوید بدون تعدیل بخشی از قیمت‌ها در بودجه ۱۴۰۱ دولت نمی‌تواند بودجه را بدون کسری ببندد.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه روز دوشنبه سوم آبان به ایلنا گفت برای کاهش کسری بودجه سال پیش رو، لازم است مجلس و دولت مسابقه بر سر افزایش هزینه‌ها را تمام کنند.

قادری با بیان این که «احتمالا کف سهمیه‌ای را برای حامل‌های انرژی مدنظر بگیرند» گفت: «دلیلی ندارد دولت بخواهد یارانه پرداخت کند.

او همچنین تأکید کرد که بهای سوخت باید در بودجه ۱۴۰۱ «تعدیل» شود.

پیش‌تر، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفته است لایحه بودجه ۱۴۰۱ پس از اصلاحات ساختاری مورد نظر آیت‌الله خامنه‌ای در آن، از سوی دولت به مجلس تقدیم می‌شود.

  • معاون پارلمانی رئیسی خواستار روابط «معقول و صمیمانه» میان دولت و مجلس شد

هم‌زمان، معاون پارلمانی ابراهیم رئیسی می‌گوید لایحه رتبه‌بندی معلمان بار مالی سنگینی برای دولت دارد.محمد حسینی از مجلس خواست مواد جدیدی به این لایحه دولت اضافه نکند.

به گزارش ایرنا، حسینی با بیان این که دولت و مجلس «مجمع‌الجزایر جداگانه» نیستند، خاطرنشان کرد که مردم دیگر اختلاف را نمی‌پذیرند و میان قوای مجریه و مقننه «روابط معقول و منطقی و صمیمانه برقرار شود.»

او که در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، با تأکید بر این که «تعامل با مجلس باج دادن نیست»، با ذکر خاطره‌ای گفت در آن زمان به برنامه‌ای دعوت شده بود و هنگام ورود گفته بود «چرا نمایندگان نیامده‌اند» و در پاسخ شنیده بود «ما به نمایندگان باج نمی‌دهیم.» او سپس رابطه کنونی میان دولت و مجلس را «خوب» توصیف کرد.

به گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، لایحه رتبه‌بندی معلمان بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و «تلاش شده» معلمان نیاز نداشته باشند به «شغل دوم» فکر کنند.

بار ۱۵ هزار میلیارد تومانی این لایحه در حالی است که بر اساس تازه‌ترین گزارش خزانه‌داری کل ایران، دولت با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است، به طوری که تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده است.

  • قالیباف: با صرف صدها میلیارد تومان یارانه نتوانستیم کالای ارزان به مردم برسانیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز تأسف از شیوه مدیریت اقتصادی کشور اذعان کرد هرچند طی سه سال گذشته مبلغ «۴۲۷ هزار میلیارد تومان یارانه برای هفت قلم کالای اساسی پرداخت شد» اما «نتوانستیم کالای ارزان‌قیمت به مردم برسانیم.»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف با اشاره به اهمیت مردم، گفت جمهوری اسلامی هر جا که مردم را «دسته‌بندی یا حذف» کرد، آسیب دید.

او پیش از این ایران را درگیر جنگ «نابرابر» رسانه‌ای و اقتصادی دانسته و گفته بود در ۴۰ سال گذشته «همه به دنبال براندازی جمهوری اسلامی ایران بودند.»

بر اساس گزارش شهریور ماه خزانه‌داری کل ایران، دولت این کشور در حال حاضر با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است؛ تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده و سهم درآمدهای نفتی در آن فقط ۹ درصد بوده است.

بنا بر نظر کارشناسان اقتصاد، ایران «در آستانه وقوع شرایط تورمی شدید غیرقابل کنترل» است و با «کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی» وضعیت اقتصادی کشور «بسیار سخت و نگران‌کننده» است.

XS
SM
MD
LG