اخبار حوزه اقتصاد در رسانههای داخلی ایران حاکی از نیاز حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران به کمکهای فوری، شناسایی حدود یک میلیون خانه خالی در ایران، و افزایش قیمت رب و گرانی و کمبود گوجهفرنگی در بازار است.
- نیاز حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران به کمک فوری
حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از نیاز حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به کمک فوری خبر داد و گفت سرمایه و درآمد کشور تبدیل به تولید نمیشود، و باید اصلاح ساختار بودجه صورت بگیرد تا درآمدها واقعی و حقیقی شود.
به گزارش اعتماد، محمدقسیم عثمانی، رئیس عالی نظارت سازمان حسابرسی کشور، نیز با اشاره به ساختار اقتصادی «معیوب و مریض» در ایران گفته است، میزان نارضایتی مردم از شرایط اقتصادی ایران را نمیتوان پنهان کرد و تا ساختار معیوب اقتصادی اصلاح نشود، اتفاق مثبت اقتصادی در کشور نخواهد افتاد.
عثمانی با اعلام این که یارانهها باید به قیمت روز با مردم محاسبه شود افزود که در ایران به «انقلاب اقتصادی نیازمند هستیم» و «با شیوه کنونی روز به روز فاصله طبقاتی بیشتر میشود.»
- رئیس اتحادیه بارفروشان: افزایش قیمت رب از گرانی گوجهفرنگی تبعیت نمیکند
مصطفی دارایینژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان، افزایش قیمت رب گوجهفرنگی را با گرانی و نبود گوجه فرنگی در بازار مرتبط ندانست و آن را به «مناسبات کاری کارخانهداران» نسبت داد. به گفته او، کارخانهداران گوجه مورد نیاز خود را قبل از گرانی و کمبود در بازار خریداری میکنند.
رییس اتحادیه بارفروشان در ادامه دلیل گرانی گوجه در روزهای اخیر را به اتمام رسیدن گوجه دشت قزوین اعلام کرد و در رابطه با علت افزایش قیمت ۸ الی ۱۰ هزار تومانی این محصول به خبرگزاری ایلنا گفت تا گوجه شیراز به بازار برسد یک بازه زمانی ۱۰ الی ۱۵ روزه زمان لازم است و به همین دلیل نرخ گوجه در این برهه زمانی در بازار روند صعودی به خود گرفته است
وی همچنین از کند شدن روند صادرات گوجه فرنگی خبر داد و افزود، کشورهای حوزه خلیج فارس که عمده خریداران این محصول هستند بیشتر خریدار گوجه فرنگی درجه یک گلخانهای هستند.
- شناسایی حدود یک میلیون خانه خالی در ایران
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، از شناسایی حدود یک میلیون خانه خالی عمدتاً بزرگ و لوکس در ایران خبر داد و گفت برای جاری شدن این واحدها در بازار مسکن به آنها مالیات بر خانههای خالی اعمال شده است.
فرید قدیری، کارشناس مسکن، نیز از نرخ جمعیت زیر خط فقر مسکن در ایران طبق آمار رسمی به ثبت رسیده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی خبر داد و با اشاره به آمار ۴۰ درصدی خانوارهای زیر خط فقر مسکن گفت، نرخ جمعیت «زیر خط فقر مسکن» ۱/۸ برابر نرخ متعارف جهانی است.
او در ادامه افزود، خانوادههایی که بیش از ۳۰ درصد هزینه ماهانه یا سالانه خود را صرف «اجارهبها و هزینههای مرتبط با تهیه مسکن» میکنند فقیران مسکن محسوب میشوند که این نرخ در تهران به ۷۰ درصد جمعیت استان رسیده است.