نشریه فارن پالیسی در مقالهای به قلم انکال وهرا، ستوننویس این نشریه، با اشاره به این که «دولت در سایه» پاکستان به روی کار آمدن طالبان در افغانستان کمک کرده است، هشدار میدهد که ممکن است اسلامآباد سرانجام از این اقدام پشیمان شود.
نویسنده با اشاره به سفر اخیر فیض حمید، رئیس سازمان جاسوسی پاکستان به افغانستان، و چای نوشیدن او در هتلی در کابل در حالی که میان جناحهای مختلف طالبان برای سهیم شدن در قدرت نقش میانجی را بازی میکرد، مینویسد او کمک کرد که افرادی که به عنوان تروریست شناخته شدهاند، رهبران ارشد افغانستان شوند. این مقاله میگوید فیض حمید نشان داد که به آن چه غرب درباره او فکر میکند، اهمیت زیادی نمیدهد.
نویسنده با اشاره به این که «دولت پنهان» پاکستان علیه هند اقدام میکند، میگوید که پاکستانیها از افغانستان به عنوان پناهگاهی برای گروههای تروریستی ضدهند استفاده خواهد کرد، همان طور که قبلا هم که طالبان در افغانستان در قدرت بود، چنین کرده بودند.
نویسنده فارن پالیسی می گوید اما شاید ثابت شود آن چه دستاورد سیاسی پاکستان قلمداد میشود ممکن است برای مردم پاکستان یک «تراژدی» خواهد بود.
نویسنده با اشاره به حضور «امارت اسلامی» در همسایگی مردم پاکستان مینویسد که با این تغییرات در افغانستان صدای آنهایی که خواهان اعمال کامل «شریعت» در پاکستان و تقلید از طالبان هستند نیز رساتر میشود. این تحلیلگر میگوید طی دهههای گذشته بر اثر روند «اسلامی شدن» تعداد زیادی از پاکستانیها بیشتر به سمت دین رو آوردهاند و این کشور را که از نظر فرهنگی متنوع است دستخوش تغییراتی کردهاست و از آنجایی که طالبان افسار برند اسلامگرایی خود را در افغانستان رها میکند، پاکستان هم به سمت رادیکالتر شدن پیش خواهد رفت.
* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهیرسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن، الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.