شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، روز چهارشنبه ۱۷ شهریور در یک نشست مجازی با حضور شش همسایه افغانستان پیشنهاد کرد که این کشور تحت کنترل طالبان نیز به یک نشست منطقهای دعوت شود.
به گزارش رویترز، هدف از این نشست کمک به جلوگیری از یک بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان است. بسیاری از مردم افغانستان، پاکستان را عامل روی کار آمدن طالبان میدانند.
طالبان روز سه شنبه دولت جدید خود را اعلام کرد و ملا حسن آخوند، یکی از دستیاران ملا عمر، بنیانگذار طالبان، را به عنوان رئیس دولت موقت اعلام کرد.
در کنفرانس مجازی روز چهارشنبه که به میزبانی پاکستان برگزار شد، چین، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، و ایران نیز حضور داشتند.
قریشی گفت که پیشنهاد میکند ایده دعوت از افغانستان برای شرکت در چنین نشستی در آینده بررسی شود.
در بیانیهای در آغاز این کنفرانس آمده است که همسایگان توافق کردهاند که برای جلوگیری از یک بحران انسانی در افغانستان همکاری نزدیکتری داشته باشند.
از سوی دیگر، سفیر نروژ در ایران روز چهارشنبه با انتشار تصویری در حساب کاربری توئیتر خود نوشته است که «طالبان حالا سفارت نروژ در کابل را گرفته است. گفتهاند بعدا آن را به ما باز میگردانند. ولی ابتدا، بطریهای شراب باید خرد شود و کتابهای کودکان نابود شود. ظاهرا خطر اسلحه کمتر است.»
اشرف غنی، رئیسجمهوری سابق افغانستان نیز روز چهارشنبه در بیانیهای گفته است به خاطر ترک ناگهانی این کشور در پی ورود طالبان به کابل، یک توضیح به مردم افغانستان بدهکار است. اشرف غنی گفته است که به درخواست امنیت کاخ ریاست جمهوری، کشور را ترک کرده است. غنی گفته است که ترک کابل سختترین تصمیم در زندگیاش بود اما به عقیده او، برای حفظ کابل و ۶ میلیون جمعیتش، ضروری بود. اشرف غنی در این بیانیه همچنین اتهام بردن «میلیونها دلار» پول با خود را رد کرده است.
در همین حال، آسوشیتدپرس گزارش داده است که مردم در کابل روز سه شنبه در اعتراض به آن چه دخالت پاکستان در امور افغانستان خوانده میشود، به ویژه ادعای حمایت اسلامآباد از تهاجم اخیر طالبان به پنجشیر، مقابل سفارت پاکستان در پایتخت افغانستان دست به تظاهرات اعتراضی زدند و «دخالت» پاکستان را محکوم کردند. اعتراضات آنها در ادامه منجر به تیراندازی هوایی نیروهای طالبان شد.