ترکیب دولت جدید افغانستان بعد از ظهر سه شنبه به وقت محلی رسماً اعلام شد. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این مورد گفت: «در نظام جدید افغانستان، ملا حسن آخوند به عنوان نخست وزیر، و عبدالغنی برادر و عبدالسلام حنفی به عنوان معاونان اول و دوم منصوب شده اند.»
ملا حسن آخوند در اولین سالهای تشکیل دولت طالبان، تقریباً ۲۵ سال پیش، وزیر امور خارجه بود و در سال های اخیر ریاست شورای رهبری ۲۶ نفره طالبان را بر عهده داشت.
مجاهد همچنین گفت محمد یعقوب مجاهد، پسر ملا عمر رهبر پیشین طالبان به سمت سرپرست وزارت دفاع و امیر خان متقی به سمت سرپرست وزارت خارجه منصوب شده اند.
همچنین سراجالدین حقانی، پسر بنیانگذار شبکه حقانی که آمریکا آن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است، وزیر جدید کشور خواهد بود.
هنوز روشن نیست که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر اصلی طالبان، چه نقشی در دولت آینده خواهد داشت. به نوشته رویترز، از زمان سقوط دولت افغانستان بدست طالبان و تصرف کابل، او به طور عمومی دیده نشده است.
معرفی چهرههای اصلی کابینه افغانستان در حالی صورت می گیرد که شبه نظامیان طالبان صبح سه شنبه ۱۶ شهریور در جریان راهپیمائی زنان و دختران در کابل دست به تیراندازی ممتد هوایی زدند، و گروه دیگری نیز به سمت سفارت پاکستان در کابل، در اعتراض به آنچه که دخالتهای دولت پاکستان در امور داخلی افغانستان میدانند، دست به راهپیمایی زدند.
اعمال خشونت طالبان در کابل
بر اساس گزارشها، رفتار طالبان با تظاهرات کنندگان با خشونت همراه بود و طالبان به گزارشگران دستور دادند فیلمبرداری از تظاهرات را متوقف کنند.
گروه دیگری از معترضان نیز روز سه شنبه در برابر سفارت پاکستان در کابل دست به تظاهرات زدند.
حامیان «جبهه مقاومت ملی افغانستان» می گویند اسلام آباد در در گیریهای اخیر در ولایت پنجشیر از طالبان حمایت کرد و سفر سه روز پیش سپهبد فیض حمید، رئیس آی اس آی یا استخبارات ارتش پاکستان، به کابل نیز به همین منظور انجام شد.
احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» روز دوشنبه در یک پیام صوتی بر حمایت از تمام مخالفان طالبان از هر قشر و گروه تاکید کرد.
احمد مسعود در پیام خود گفت: «کسانی که مبارزه مسلحانه می توانند بکنند، در کنارشان حضور داریم. کسانی که تظاهرات می کنند، ما صدایشان می شویم و از آنها حمایت میکنیم و به خاطر نجات وطن تا آخرین لحظه در کنارشان باقی می مانیم.»
در همین حال، جنس لارکه، هماهنگ کننده امور انساندوستانه سازمان ملل متحد، می گوید تمام خدمات بنیانی در افغانستان در حال فروپاشی هستند و کمکهای غذایی و بهداشتی بین المللی در حال تمام شدن است.
لارکه می گوید این نهاد بشردوستانه برای کمکهای غذایی و بهداشتی به ۱۱ میلیون نفر از افغانها تا پایان سال میلادی جاری، به تقریبا ۶۰۰ میلیون دلار نیاز دارد.