وزارت بازرگانی پاکستان روز جمعه از صدور دستور ویژه برای تهاتر برخی کالاها از جمله نفت و گاز با افغانستان، ایران و روسیه خبر داد.
دولت پاکستان که به سختی ذخایر ارزی کافی برای تامین واردات یک ماهه را دارد، تلاش میکند بحران تراز پرداختها را مدیریت کند و تورم را پس از اینکه در ماه گذشته به رکورد نزدیک به ٣٨ درصد رسید، کنترل کند.
دستور دولت که «سازوکار تجارت تهاتری ۲۰۲۳» نامیده میشود و روز پنجشنبه صادر شد، فهرستی از کالاهای قابل تهاتر را منتشر کرده است. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در سازوکار تهاتر کالا نیاز به اخذ تاییدیه دولتی دارند.
پس از آنکه پاکستان در آوریل سال جاری نفت روسیه را با تخفیف خریداری کرد، وزیر نفت این کشور عنوان کرد اسلامآباد طبق قراردادی که با مسکو دارد، فقط نفت خام میخرد و این قرارداد محصولات پالایشیافته را در بر نمیگیرد.
هنوز نحوه پرداخت پاکستان به روسیه مشخص نیست. به گفته وزیر نفت پاکستان، اگر اولین معامله بدون مشکل انجام شود، خرید روزانه نفت توسط این کشور از روسیه به ۱۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
واردات نفت خام پاکستان در سال گذشته میلادی روزانه ۱۵۴ هزار بشکه بوده که با سال ۲۰۲۱ تفاوت چندانی نداشته است.
انجمن معاملهگران نفت پاکستان در ماه گذشته میلادی اعلام کرد ۳۵ درصد از گازوئیل فروختهشده در این کشور از این قاچاق شده است.
دولت پاکستان همچنین در اقدامی مشابه دستور منع قاچاق آرد، گندم، شکر، و کود شیمیایی به افغانستان را صادر کرده است.