لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۸

دیدگاه | توافق‌های ابراهیم «کاتالیزور ایجاد تغییرات گستردە‌تر در خاورمیانه» هستند


بازگشایی سفارت اسرائیل در امارات متحده عربی پس از توافق عآدی‌سازی روابط
بازگشایی سفارت اسرائیل در امارات متحده عربی پس از توافق عآدی‌سازی روابط

عبدالله بن زائد آل نهیان، وزیر امور خارجه و همکاری‌های بین‌المللی امارات متحده عربی، و یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، در مقاله‌ای در نشریه فایننشال تایمز به مناسبت سالگرد «توافق‌های ابراهیم»، با برشمردن مزایای عادی‌سازی روابط اسرائیل و امارات، آن را «کاتالیزوری برای گسترش صلح» و «بهترین پادزهر برای بدبینی و افراط‌گرایی» دانسته‌اند.

دیپلمات‌های ارشد اسرائیل و امارات در ابتدای مقاله مشترک خود با برشمردن نمونه‌هایی از همکاری‌های دو طرف در زمینه‌های پزشکی، هنری، و اقتصادی از زمان عادی‌سازی روابط خود در سپتامبر سال گذشته، پایایی توافق‌های ابراهیم علیرغم همه‌گیری کرونا و مشکلات ناشی از آن را ستوده‌اند.

تویسندگان این مطلب با اشاره به نتایج دیپلماتیک این توافق - از جمله برقراری سریع روابط دیپلماتیک، بازگشایی سفارت‌خانه‌ها در ابوظبی و تل‌آویو، و دیدارهای وزیران دو کشور - می‌گویند: «...تغییر واقعی در حال رخ دادن است. هدف ما این است که کارهایی بیش از این انجام دهیم - صلح را عمیق و ریشه‌دار کنیم و به سراسر منطقه گسترش دهیم.» به گفته آنها، «دولت‌ها می‌توانند قرارداد ببندند، اما اماراتی‌ها و اسرائیلی‌ها به همه ما نشان می‌دهند چگونه مردم می‌توانند صلح برقرار کنند.»

از میان برداشتن موانع با الهام از منافع و ارزش‌های مشترک و به ویژه تغییر نسلی در ذهنیت‌ها و «زبان جدید صلح» کارآفرینان و پژوهشگران جوان دو کشور، در ادامه، مورد تاکید وزرای خارجه امارات و اسرائیل قرار می‌گیرد. به گفته آنها، اما، «توافق‌های ابراهیم همیشه به عنوان کاتالیزوری برای تغییر بزرگ‌تر» به شمار رفته‌اند و گام بعدی چگونگی دستیابی به صلح بر اساس نوآوری است.

در همین راستا، آل نهیان و لاپید استدلال می‌کنند که اولا باید مزیت‌های عادی‌سازی توسط تمامی امضاکنندگان «توافق‌های ابراهیم» و همچنین مصر و اردن دریافته شوند؛ ثانیا ایالات متحده و اتحادیه اروپا به حمایت حیاتی خود از این فرایند ادامه دهند؛ و، ثالثا ایجاد شرایط بهتر برای فلسطینیان به نفع همه طرف‌‌ها است و عادی‌سازی باید سبب تسهیل افزایش سرمایه‌گذاری، تجارت، و مبادلات میان فلسطینیان و جهان عرب شود.

وزیران خارجه اسرائیل و امارات در پایان مقاله مشترک خود ضمن اذعان به دشوار بودن ایجاد تغییرات بزرگ، به موفقیت اماراتی‌ها و اسرائیلی‌ها در این زمینه اشاره کرده و تاکید می‌کنند گسترش فرصت‌ها و ارتباطات میان مردمان منطقه «بهترین پازدهر برای بدبینی و جهانی‌بینی افراطی به بن‌بست رسیده‌ای است که برای سالیان درازی به جان خاورمیانه افتاده است.»

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی‌رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG