کنفرانس معرفی قراردادهای نفتی ایران که قرار بود در لندن برگزار شود لغو شد. یک مقام بلند پایه شرکت ملی نفت ایران دلیل لغو این کنفرانس را تأخیر در صدور روادید از سوی سفارت بریتانیا برای ایرانی ها عنوان کرده، ولی برخی از تحلیل گران دلیل لغو را مخالفت جناح تندرو با قراردادهای نفتی دولت میدانند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، علی کاردور، معاون شرکت ملی نفت ایران، به «هفته نامه صدا» گفته است کنفرانس نفتی ایران که قرار بود از سوم تا پنجم اسفند ماه در لندن برگزار شود، لغو شده است.
در پی اجرای برجام، انتظار میرفت که نمایندگان ایران در کنفرانس نفتی لندن به منظور جذب سرمایه های خارجی در صنعت نفت و گاز ایران، مدل های جدید قراردادهای نفتی را به شرکت های بزرگ نفتی و سرمایه گذاران خارجی معرفی کنند.
آقای کاردور، دلیل لغو کنفرانس را تأخیر در صدور رواید برای نمایندگان ایران از سوی سفارت بریتانیا در ایران عنوان کرد و گفت از سرمایه گذاران خارجی و شرکت های بزرگ نفتی مجدداً دعوت خواهد شد تا در کنفرانس نفتی ایران که احتمالاً در اواخر بهار آینده برگزار خواهد شد، شرکت کنند.
اما برخی از اقتصاددانان دلیل لغو کنفرانس را مخالفت جناح تندرو در ایران میدانند. دکتر احمد علوی، استاد اقتصاد در سوئد با اشاره به کشمکش درون حاکمیت میگوید اعتبار ۷۰ درصد از بودجه عمرانی کشور قرار بود از طریق جلب سرمایه گذاریهای خارجی و افزایش تولید و صادارات نفتی تأمین شود. اما با توجه به تضادهای موجود، در داخل حاکمیت، سرمایهگذاران خارجی تمایلی به سرمایهگذاری در ایران نشان نخواهند داد.
حدود ۱۳۵ شرکت فعال در حوزه انرژی، شامل بریتیش پترولیوم انگلیس، توتال فرانسه، انی ایتالیا، و رپسول اسپانیا در ماه نوامبر در کنفرانسی در تهران شرکت کردند تا از شرایط و مدل جدید قراردادهای نفتی ایران مطلع شوند.
در این کنفرانس برخی از جزئیات درباره این قراردادها روشن شد. اما مقامات ایرانی وعده دادند که جزئیات دیگر را در کنفرانس لندن اعلام کنند.
در همین حال با افزایش صادرات نفتی ایران در پساتحریم، برخی از اعضای اوپک مانند عربستان سعودی و عراق نیز در ماه ژانویه صادرات نفتی خود را به بالاترین سطح رساندهاند.