این هفته، باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، به تلاش برای ایجاد يک ائتلاف گسترده بینالمللی علیه گروه باصطلاح «دولت اسلامی،» که بخشهای وسيعی از خاک عراق و سوریه را تصرف کردهاست، ادامه خواهد داد. آقای اوباما مجمع عمومی سازمان ملل را مورد خطاب قرار خواهد داد و جلسه ویژه شورای امنیت را برای حمایت و پشتیبانی از مبارزه با داعش و طرفداران رادیکال آن رهبری خواهد کرد.
زدوخورد بین نیروهای کرد و پيکارجويان دولت اسلامی در شمال عراق شدت يافت و جنگندههای آمریکايی و فرانسوی به حملات هوایی عليه مواضع داعش دست زدند. در همین حال، ده ها تن در اثر انفجار بمب در بغداد، که اينروزها شاهد تظاهرات شیعیان در برابر هر گونه نقل و انتقال نیروهای ایالات متحده در عراق است، جانسپردند.
رئيس جمهوری آمريکا بارها پياده کردن نیروهای زمینی ایالات متحده و ايفای نقش رزمی توسط آمريکا را رد کرده و گفته است که مردم عراق و سوریه با حمایت جامعه بینالمللی بايد در برابر پيکارجويان راديکال ايستاده و آنها را شکست دهند.
اوباما گفت، «تاکنون بیش از ۴۰ کشور برای پيوستن به ائتلاف وسيعی عليه داعش پيشگام شده اند، چه آنها که داوطلب دادن آموزش هستند، يا آنها که ابزار و لوازم رزمی و کمکهای انساندوستانه میدهند و چه آنها که آمادگی خود را برای انجام پروازهای جنگی اعلام داشتهاند. و اين هفته در سازمان ملل، من به فراخوان اجماع جهانی برای مقابله با اين تهديد ادامه خواهم داد.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، سامانتا پاور، سخنانی پيرامون حضور رئيس جمهوری در سازمان ملل بيان کرد. وی گفت، «رئیس جمهوری اوباما روز چهارشنبه خواهد آمد و نشست بسیار غیرمعمولی از سران دولتها را در مورد معضل جنگجویان تروریست خارجی تشکیل خواهد داد. هدف اين نشست آن است که سعی کند تامین مالی تروریستها در مناطقی مانند عراق و سوریه را متوقف سازد، با افراط گرایی خشونتآمیز مقابله کند، و جامعه مدنی را درگير مشروعیتزدایی از پیامهای دولت اسلامی کند.»
تاکنون هيچ کشوری درباره ملحق شدن به ايالات متحده در انجام حملات هوايی در سوريه تعهد نداده است. اما خانم پاور نسبت به اين امر خوشبين است.
او گفت، «من پیش بینی میکنم اگر رئيس جمهوری تصميم بگيرد [در سوريه] حملات هوايی انجام دهد، ما آن حملات هوایی را به تنهایی انجام نخواهيم داد.»
هفته گذشته، هر دو مجلس کنگره آمريکا دادن آموزش و تجهیز شورشیان ميانهروی سوریه را تایید کردند. اگر چه اين اقدام حمایت هر دو حزب را به همراه داشت، اما مخالفت هايی نيز وجود داشت، از جمله سناتور جمهوریخواه «رند پال.»
آقای پال گفت، «از [صدام] حسین تا [بشار] اسد تا [معمر] قذافی، اين تکرار تاريخ است. مداخله دیکتاتور سکولار را سرنگون میکند. بدنبال سرنگونی هرجومرج است و از ميان هرج و مرج جهادیهای رادیکال پدیدار میشوند. اين الگوی دوباره و چندباره تکرار شده است. با این حال، آنچه که ما در اینجا داريم، عدم درک وقايع است. عدم بازبينی و تامل در نتیجه دخالت هايی که ما در جنگهای داخلی اعراب میکنيم».
قانونگذاران قبل از اختتام کار مجلس و شروع تعطيلاتی که تا انتخابات مياندورهای ماه نوامبر بطول خواهد انجاميد رای خود را در مورد سوريه دادند.