لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۰

مبارزه با داعش و ایبولا، دستور کار اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل


Obama Goes to UN With Islamic State, Ebola on Agenda
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا

باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا تا چند روز دیگر با دو ماموریت راهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد می‌شود: جلب حمایت بین‌المللی برای تشکیل ائتلافی علیه پیکارجویان افراطی گروه موسوم به «دولت اسلامی» در عراق و سوریه، و نیز جلب حمایت برای طرح مبارزه با ویروس ایبولا در غرب آفریقا.

تلاش‌های اوباما، که با وعده پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق و دخالت کمتر ایالات متحده در مسائل جهان روی کار آمد، نشان دهنده تحرکات جدید واشنگتن برای ایفای نقش رهبری و مدیریت مسائل و بحران‌های جهانی تلقی می‌شود.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است «آمریکا ائتلافی بزرگ را هدایت خواهد کرد تا این تهدید تروریستی را وادار به عقب نشینی کند. اهداف ما روشن است: ما از طریق یک استراتژی جامع و پایدار مبارزه با تروریسم، دولت اسلامی را ضعیف و در نهایت نابود خواهیم کرد.»

استراتژی آقای اوباما علیه گروه دولت اسلامی (داعش سابق) از جمله استقرار بیش از هزار سرباز آمریکایی در عراق – هرچند نقشی در عملیات رزمی ندارند – حاکی از تداوم چیزی است که تحلیلگران آن را تردید رئیس جمهوری آمریکا در مداخله مستقیم نام‌گذاری کرده‌اند.

خروج از عراق

در سال ۲۰۱۱ میلادی همزمان با انتشار نظرسنجی‌هایی که حاکی از بی‌میلی آمریکایی‌ها به مشارکت در مناقشه‌های خارجی بود، باراک اوباما خروج نیروهای آمریکایی از عراق را در دستور کار دولت خود قرار داد؛ اما اکنون وی برای نشان دادن قدرت و توان آمریکا، تحت فشار قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد انتشار ویدئوهایی که در آن گردن‌زدن دو روزنامه‌نگار آمریکایی توسط گروه افراطی دولت اسلامی نشان داده می‌شود، افکار عمومی ایالات متحده و نتیجه نظرسنجی‌ها را تغییر داده، بطوری که اکنون تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها خواستار شدت عمل بیشتر آمریکا در خاورمیانه هستند و این رئیس‌جمهوری ایالات متحده را بر سر دوراهی تصمیم‌گیری قرار داده است.

غیر از بحران‌های بین‌المللی، انتشار ویروس ایبولا در غرب آفریقا، بحران دیگری است که باراک اوباما با آن روبرو است. هفته گذشته رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که سه هزار سرباز آمریکایی را در واکنش به امدادخواهی لیبریا و دیگر کشورهای آفریقایی به آنجا اعزام خواهد کرد.

آقای اوباما در این زمینه گفته است «جهان در مقابل چنین وقایعی، چشم به ما دوخته است؛ و پاسخ به این‌ها مسئولیت ما است.» وی همچنین در جمع گروهی از اعضای ارتش در پایگاه هوایی مک‌دیل در تمپا، فلوریدا گفت «ما آماده گرفتن نقش راهبردی هستیم تا خدماتی را ارائه دهیم که فقط از عهده آمریکا ساخته است.»

امدادطلبی از آمریکا

لری کورب، مشاور سیاست خارجی باراک اوباما می‌گوید این بار، این دولت‌های رسمی هستند که خواستار کمک آمریکا شده‌اند «به نظر من باید توجه کنیم که این بار از سوی رئیس‌جمهوری لیبریه و عراق برای یاری دعوت شده‌ایم، و این با قبل فرق دارد.»

در سازمان ملل متحد، رئیس جمهوری آمریکا همچنین در نشست مربوط به تغییرات آب و هوایی شرکت خواهد کرد و همچنین ریاست نشست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده خواهد داشت، که مسئله شهروندان غربی که به گروه‌های جهادی اسلامگرا در عراق و سوریه پیوسته‌اند را مورد بررسی قرار خواهد داد.

XS
SM
MD
LG