لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۱

اوباما تحریم های جدیدی را عليه روسیه اعلام کرد


رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، در کنفرانس خبری مشترک با رییس جمهوری فیلیپین، بنینو آکینوی سوم، در کاخ مالاکانگ در مانیل - ۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۲۸ آوريل ۲۰۱۴)
رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، در کنفرانس خبری مشترک با رییس جمهوری فیلیپین، بنینو آکینوی سوم، در کاخ مالاکانگ در مانیل - ۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۲۸ آوريل ۲۰۱۴)
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۲۸ آوريل ۲۰۱۴) برای جلوگیری از دامن زدن به شورش در شرق اوکراین توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسيه، تحریم های جدیدی علیه برخی از شهروندان روس اعلام کرد، اما گفت اقدامات گسترده تری را در مورد اقتصاد روسیه «به عنوان رزرو» نگاه داشته است.

بیانیه کاخ سفید در اين رابطه می گويد، «از تاریخ ۲۸ فروردين ماه، روسيه نه تنها گامی در جهت تعهداتی که در ژنو داده بود برنداشته است، بلکه در واقع بحران را شديدتر هم کرده است.» بيانيه کاخ سفيد اضافه می کند که مشارکت مسکو در خشونت های شرق اوکراین «مسلم است.»

کاخ سفید گفت تحریم های هدفمند تعدادی از افراد و اشخاص حقوقی را هدف قرار می دهد و مجوز برای صادرات برخی از اقلام ایالات متحده به روسیه را محدود می کند.

بيانيه کاخ سفيد می افزاید: «وزارت خزانه داری آمريکا در حال وضع تحريم هايی بر ۷ مقام حکومت روسيه است، از جمله ۲ عضو محفل نزديک به رئيس جمهوری پوتين که دارايی هايشان مسدود گرديده و از دريافت ويزای ايالات متحده ممنوع می شوند. همچنين دارايی های ۱۷ شرکت مرتبط با آقای پوتين مسدود می شود.»

انتظار می رود اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه افراد و شرکت هايی را به فهرست تحريم های خود اضافه کند. سفرای ۲۸ کشور اتحادیه اروپا در بروکسل ملاقات کردند و یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت، انتظار می رود حدود ۱۵ نام جدید اضافه شود.

اوباما گفت، واشنگتن همچنین برخی از صادرات کالاهای تکنولوژی پيشرفته را هدف قرار خواهد داد. اما این اقدامات هنوز شامل تحریم های گسترده تری مانند ايجاد محدودیت هایی بر بخش های مالی و انرژی روسیه، که آسیب های بسیار جدی به اقتصاد روسیه خواهد زد، نمی شود.

آقای اوباما گفت، «ما گام های ديگری را در نظر داريم که در صورت حاد شدن شرايط آنها را به مرحله اجرا خواهيم گذاشت. رئيس جمهوری آمريکا گفت او نمی داند گام هايی که تا اينجا برداشته شده نتيجه مطلوب خواهد داد يا نه.»

مقامات آمریکایی گفته اند، به منظور ايجاد تغيير در رفتار پوتين، فهرست جدید شامل «پادو» های وی است.

آقای اوباما در مانيل گفت، «هدف بدنبال شخص پوتين رفتن نيست. هدف تغيير محاسبات او با توجه به نحوه در گير شدنش در اوکراين و تاثيری منفی است که اين کارها در دراز مدت می تواند بر اقتصاد روسيه داشته باشد. هدف ترغيب او است تا در جهت تعهداتش برای حل بحران اوکراين به طور ديپلماتيک عمل کند و نه اينکه فقط حرفش را بزند.»

با این وجود، این اقدامات تا کنون هیچ تاثيری در متوقف نمودن پوتین نداشت، که ماه گذشته چند دهه دیپلماسی پس از جنگ سرد را لغو کرد و شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک روسيه ضمیمه و از آن زمان ده ها هزار سرباز در مرز با اوکراين بسيج کرده است. او پس از آن به اين اعمال دست زد که رئيس جمهوری طرفدار روسیه در ماه فوریه توسط شهروندان معترض اوکراين که خواستار پيوند نزدیک تری با اروپا بودند، سرنگون شد.

مسکو در گذشته تحریم های هدفمند غرب را، مانند آنهایی که اوباما روز دوشنبه اعلام کرد، بی معنی خواند.

واشنگتن می گوید شورشیان مسلح -- که شهرها و ساختمان های دولتی در سراسر شرق اوکراین را به تسخير خود درآورده اند -- تحت دستورات ايادی کرملین عمل می کنند.

روسیه هرگونه دخالتی را رد می کند و می گوید قیام مردم پاسخی خودجوش به ظلم و ستمی است که از جانب کيف بر روس زبانان می رود.

شورشیان شهر را گرفته اند
صبح روز دوشنبه شورشیان با تصرف مقر پلیس و ساختمان اداری شهرداری در کستيان تينيوکا، اين شهر صنعتی واقع در منطقه شرقی دونتسک رابه تسخير خود درآورده و جدایی طلبان استان، موجوديت مستقل «جمهوری خلق دونتسک» را اعلام کردند.

یک عکاس خبرگزاری رویترز حدود ۲۰ مرد مسلح را ديد که کنترل ساختمان اداری را به دست گرفتند.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از یک سخنگوی شهرداری خارکف گفت او قرار است به دليل زخم گلوله در پشت تحت عمل جراحی قرار گيرد. جزئیات ديگری از این حادثه در گزارش اينترفاکس به چشم نمی خورد.

روز یکشنبه جدایی طلبان ۸ ناظر غیر مسلح نظامی اروپا را در برابر روزنامه نگاران نمايش دادند. یکی از آنها، که شهروند سوئد و مبتلا به دیابت است، به دلایل پزشکی رها شد، اما چهار آلمانی، يک شهروند چک، يک شهروند دانمارک و یک لهستانی هنوز در گروگان بسر می برند. رهبر شورشيان آنها را جاسوسان ناتو و «اسرای جنگی» توصيف کرد.

استفن سیبرت، سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت که آنها «در مغايرت با قانون و بدون توجیه» بازداشت شده اند.

وی گفت، «ما از حکومت روسيه می خواهيم هم از درون و هم از بيرون برای رهايی اين افراد اقدام کند، از چنين اعمالی به روشنی فاصله بگيرد، و از نفوذ خود بر عاملان طرفدار روسيه و نيروهای شرق اوکراين برای آزادی آنها استفاده کند.»

روز یکشنبه شورشیان مسلح همچنين تلویزیون دونتسک را اشغال کرده و دستور به شروع پخش امواج تلویزیون دولتی روسیه دادند.

اوباما، تحت فشار اپوزيسيون جمهوری خواه در داخل آمريکا، برای حرکت سریع تر در جهت وضع تحریم ها قرار دارد. وی اما با برداشتن آنچه که او «گام های مدرج» می نامد، بر نیاز به عمل هماهنگ با کشورهای اروپایی تاکيد ورزيد، زيرا اروپایيان بیشتر در معرض خطر اقتصادی اين بحران هستند و از روند تصميم گيری دست و پاگيرتری برخوردارند.

حجم تجارت روسيه با اتحادیه اروپا بیش از ۱۰ برابر تجارت با ايالات متحده است. اروپا يک چهارم گاز طبيعی مورد نيازش را از روسيه می خرد. اغلب تصمیمات اتحادیه اروپا نیاز به اتفاق نظر در میان کشورهای عضو دارد.

کشورهای غربی می گویند تحریم های هدفمند در حال حاضر موجب ترس سرمایه گذاران و خروج سرمايه از بازار روسيه شده است. بانک مرکزی روسيه مجبور شده است نرخ بهره را بالا ببرد تا روبل روسی را سرپا نگاه دارد، و جذب سرمایه برای شرکت های روسی مشکل تر و پر هزینه تر از گذشته شده است.

پيش بينی تحريم های جديد باعث سقوط سهام شرکت های روسی شده است. شاخص بازار MICEX که روبل در آن تفوق کامل دارد، در آغاز روز دوشنبه ۱.۳ درصد کاهش داشت. هزينه بيمه بدهی های روسيه دربرابر عدم پرداخت به بالاترين سطح از نوامبر سال ۲۰۱۱ رسيده است.

تحریم های روز دوشنبه به تحريم هايی که ماه گذشته به دليل الحاق کريمه تحميل شد اضافه می گردد. آن تحريم ها، بدون تاثير بر اقتصاد روسيه يا تجارتش با غرب، و مخصوصا برای تنبيه اشخاص نزديک به پوتين در نظر گرفته شده بود.

تحریم های جدید، با گسترش دامنه ای که شامل معاملات شخصی روسای شرکت های بزرگ روسی می شود، و ترسيم چشم انداز تحریم بخش های کاملی از اقتصاد، که تهديد آن به طور کلی همچنان بر اقتصاد روسيه سايه افکنده است، بالقوه می توانند تاثیرات بیشتری داشته باشند.

تحليل گران بانک اورالسيب، با اشاره به دو شرکت بزرگ روسی، صادرکنندگان انحصاری نفت و گاز، در يادداشتی صبح روز دوشنبه نوشتند، «شايعات حاکی است که روسای رزنفت و گازپروم در فهرست تحريم ها هستند.»

آنها با ذکر اينکه ارزيابی تاثير اين تحريم ها تا اعلام نشوند امکان پذير نيست، نوشتند، «بخش های کاملی از اقتصاد نيز می توانند مورد هدف باشند. تحريم های بيشتر بر بخش های انرژی و بانکی کشور، اگر اين هفته اعلام شوند، می تواند احساسات را جريحه دار سازد.»
XS
SM
MD
LG