لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۲

اعتراض پرستاران شهرهای مختلف ایران به اضافه‌کار اجباری


اعتراض پرستاران در شیراز. آرشیو
اعتراض پرستاران در شیراز. آرشیو

خبرگزاری ایلنا روز شنبه اول اردیبهشت، خبر داد که پرستاران بیمارستان‌ها در شهرهای مختلف ایران، کمپین‌هایی در اعتراض به «اضافه‌کار اجباری» راه‌اندازی کرده‌اند.

به نوشته ایلنا، از جمله اعتراض‌ها به اضافه‌کار اجباری، شکایت برخی از پرستاران در مشهد به دیوان عدالت بوده است.

همچنین حدود ۲۰۰ پرستار بیمارستان شهید رجایی شیراز در اعتراض به «شیفت‌های زیاد و مبلغ بسیار ناچیز اضافه‌کار اجباری»، «درخواست عدم اضافه کار اجباری را پر کرده‌اند».

بر اساس این گزارش، پرستاران معترض می‌گویند دیگر حاضر نیستند به اضافه‌کار اجباری که «بیگاری صرف» است، تن بدهند.

ایلنا اشاره کرد که حق‌ اضافه کار اجباری پرستاران «بسیار ناچیز و رقمی بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان برای هر ساعت کار» است.

اسماعیل شهیدی: تنها مطالبه پرستاران در ایران اجرای قانون است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

در این ارتباط، به نوشته وب‌سایت «جماران»، یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که خروج پرستاران و کادر درمان «یکی از معضلات و چالش‌های جدی حوزه بهداشت و درمان در آینده خواهد بود» گفت: تعداد پرستاران ما کم است و گامی که مجلس برای رضایت‌مندی پرستاران برداشت، بحث تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بود اما این تعرفه‌گذاری نه تنها با پرداخت مناسبی صورت نگرفت بلکه به موقع هم انجام نمی‌شود.

محمدعلی محسنی‌بندپی افزود: «به واسطه گردشگر پذیر بودن غرب استان مازندران، خصوصا نوشهر، چالوس و کلاردشت، حجم کاری پرستاران در منطقه ما بسیار زیاد است و بیمارستان از نظر مالی به شدت با مشکل مواجه است.»

او اضافه کرد: «حجم کاری بالا، پرداخت با تاخیر و تعداد کم نیروها و حجم بیمارانی که به این بیمارستان مراجعه می‌کنند، باعث نارضایتی نسبی شده است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: «هزینه‌های بیمارستان با تعرفه‌های پایین دولتی و با پرداخت حداقل ۸ ماه تاخیر توسط سازمان‌های بیمه‌گر، طلب‌های انباشته دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بی‌توجهی مسئولین باعث شده است که حجم کار پرستاران افزایش یابد.»

محمدعلی محسنی‌بندپی با تاکید بر این موضوع که «وضع جامعه پرستاران اصلا خوب نیست» افزود که بی‌توجهی مسئولان در این زمینه به وضوح مشخص است.»

پیش از این، ابوالقاسم ابوطالبی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، در روزهای پایانی سال گذشته وضعیت مهاجرت پرستاران از ایران را در «مرز بحران» توصیف کرده و خواستار یافتن راهکار برای آن شده بود.

او با اشاره به آموزش حدود ۱۰ هزار نیروی پرستاری در سال افزوده بود که در سال ۱۴۰۱، نزدیک به سه هزار پرستار مهاجرت کردند.

به گفته مسئولان وزارت بهداشت، مقصد مهاجرت پرستاران طیف وسیعی از کشورها شامل همسایگان ایران و حوزه خلیج فارس تا کشورهای غربی، اروپایی و آفریقای جنوبی را در بر می‌گیرد.

ابوالقاسم ابوطالبی همچنین با انتقاد از استخدام «قطره‌‌چکانی» پرستاران گفته بود که برای رسیدن به استاندارد ۲/۵ پرستار به ازای هر تخت، باید تعداد کنونی ۲۴۰ هزار پرستار در ایران سه برابر افزایش یابد.

پرستاران از جمله اقشاری هستند که در سالیان اخیر با اعتراضات و تجمع‌هایی، نارضایتی‌ خود را به مسئولان جمهوری اسلامی نشان داده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده‌اند.

این اعتراضات در برخی موارد با برخوردهایی، از قبیل ۶ ماه انفصال از خدمت معترضان مواجه شده است.

XS
SM
MD
LG