لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۰

ادعای وزارت بهداشت: علت مرگ پرستو بخشی هنوز مشخص نیست، با او همکاری کامل داشتیم


پرستو بخشی، متخصص قلب
پرستو بخشی، متخصص قلب

در پی انتشار خبر خودکشی پرستو بخشی، متخصص قلب بیمارستانی در شهر دلفان، وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی عنوان کرد که «هیچ خود اظهاری» یا مدرکی دال بر «بیماری روحی» او در دست نیست.

پدرام پاک‌آیین، سخنگوی وزارت بهداشت، روز پنجشنبه نهم فروردین، گفت که «علت مرگ» این پزشک، هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.

او همچنین مدعی شد که وزارت بهداشت نسبت به «تعویق یک ساله طرح» پرستو بخشی و انتخاب محل خدمتش، با وی «همکاری کامل» داشته است.

بر اساس مصوبه ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی و بر مبنای قانون خدمت پزشکان و پیرا پزشکان، «طرح پزشکی»، دوره‌ای ۲۴ ماهه است که هر دانش‌آموخته این علوم در ایران پس از پایان تحصیلات پزشکی، باید بر اساس قوانین بگذراند.

شیوه گذراندن «طرح» و محل انجام این دوره، بر مبنای صلاحدید وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی به خدمات درمانی در مناطق مختلف و موضوعات وابسته به آن، متفاوت است.

در این حال، محمدرضا ظفرقندی، دبیرکل جامعه پزشکی نیز نهم فروردین، در واکنش به خودکشی این متخصص قلب در بیمارستان ابن‌سینا شهرستان دلفان، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «فشار و استرس روحی ،جسمی و معیشتی بر پزشکان جوان، طرحی و دستیاران به مرز هشدار رسیده است.»

او افزود: «بی توجهی مسئولین به شرایط و مقررات تحمیلی و طاقت فرسای موجود، علت عمده افزایش ناامیدی، خودکشی ومهاجرت عزیزان جامعه پزشکی ایران است.»

سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در ادامه ادعای خود درباره موضوع خودکشی پرستو بخشی، گفت که «شهرستان نورآباد [استان لرستان] به عنوان محل خدمت [طرح پزشكی]، انتخاب شخص ایشان بوده» است.

به گفته او، پرستو بخشی یک بار در سال ۱۴۰۱، درخواست «جا به جایی محل خدمت» خود را بدون اشاره به هرگونه «شرایط خاص یا ابتلا به بیماری روحی» به کمیسیون تعهدات نیرو‌های متخصص ارائه کرد اما از آنجا که «طرح خود را اساسا آغاز نکرده و به مدت یک سال به تعویق انداخته بود، «طبعا درخواست جا به جایی نیز «بلاموضوع ماند.»

این سخنان در شرایطی ایراز شده است که علی سلحشور، سرپرست اداره روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، گفته بود که پرستو بخشی «پدر و مادر خود را [به تازگی] از دست داده بود و وزارت بهداشت کمکی به جابجایی محل طرح او نکرد.»

او همچنین گفته بود که پرستو بخشی «در لیست سیاه» این وزارت‌خانه قرار داشت و یکی از اساتید داخلی (گوارش) بیمارستان رحیمی خرم‌آباد، «نهایت بی‌انصافی، توهین و تحقیر» را نسبت به این پزشک جوان انجام داده و نصف حقوق او را پرداخت کرده‌اند.

انتشار خبر «خودکشی» پرستو بخشی به علت «فشارهای وارده در محل کار و از سوی شبکه درمان کشور» به همراه تصاویری از حضور او در اتاق عمل یا حین فعالیت پزشکی در روزهای نخست سال جدید خورشیدی ۱۴۰۳، واکنش‌های بسیاری را در جامعه پزشکی و میان افکار عمومی برانگیخت.

در همین ارتباط، وب‌سایت «خبرآنلاین» روز چهارشنبه هشتم فروردین نوشت: سازمان نظام پزشکی ایران با برگزاری جلسه فوق‌العاده اعلام کرد که با تشکیل «کمیته حقیقت‌یاب»، با خاطیان و مقصران این اتفاق برخورد می‌شود.

همزمان با موج مهاجرت پزشکان و پرستاران به کشورهای دیگر به علت مسائل معیشتی و ناکارآمدی‌های حکومتی، دانشجویان یا فارغ‌التحصیلان پزشکیِ در حال گذراندن دوره «طرح» نیز مانند بسیاری از مشاغل و صنوف دیگر ایران، با بحران‌های جدی کاری، نابرابری‌های شغلی، بی‌عدالتی مزدی و عدم رسیدگی نهادهای متولی دولتی به مشکلاتشان مواجه هستند.

XS
SM
MD
LG