لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۲

ژاپن: آزمایش موشکی جدید کره شمالی تهدیدی برای جامعه بین‌المللی است


آزمایش موشکی کره شمالی. آرشیو
آزمایش موشکی کره شمالی. آرشیو

کره شمالی روز شنبه، ۲۹ بهمن، یک موشک بالستیک دوربرد به سمت دریا در سواحل غربی ژاپن پرتاب کرد.

مقامات ژاپنی گفتند موشک بالستیک دوربرد کره شمالی یک ساعت پس از پرتاب در آب های منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن فرود آمد که نشان می دهد این موشک یکی از بزرگترین موشک‌های پیونگ یانگ بوده است.

توکیو گفت هنوز گزارشی مبنی بر خسارت به کشتی‌ها یا هواپیماها گزارش نشده است.

اولین پرتاب موشک کره شمالی از اول ژانویه امسال به این سو، پس از آن صورت گرفت که پیونگ یانگ روز قبل کره جنوبی و ایالات متحده را برای رزمایش نظامی سالانه تهدید به واکنش «بی‌سابقه مستمر و قوی» کرد. این رزمایش هر سال از سوی سئول و واشنگتن در راستای تلاش‌ برای مقابله با تهدیدات هسته‌ای و موشکی فزاینده کره شمالی برگزار می‌شود.

کره شمالی که مجهز به سلاح هسته‌ای است سال گذشته تعداد بی‌سابقه‌ای موشک، از جمله موشک‌های بالستیک قاره‌پیما پرتاب کرد که قادر به حمله به هر نقطه از ایالات متحده هستند.

ارتش کره جنوبی نیز گفت که موشک دوربرد روز شنبه از منطقه سونان در نزدیکی پیونگ یانگ پرتاب شد. سونان محل فرودگاه بین‌المللی پیونگ یانگ است، محلی که کره شمالی بیشتر آزمایش‌های اخیر موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای خود را از آنجا انجام داده است.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در یک کنفرانس خبری گفت که کشورش به شدت آزمایش موشکی جدید کره شمالی را محکوم کرده و آن را تهدیدی برای جامعه بین‌ المللی می‌داند.

برنامه موشک‌های بالستیک و تسلیحات هسته‌ای کره شمالی بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد ممنوع است، اما پیونگ یانگ می‌گوید توسعه تسلیحات این کشور برای مقابله با «سیاست‌های خصمانه» واشنگتن و متحدانش ضروری است.

وزارت دفاع سئول گفت که رزمایش‌های هسته‌ای سالانه کره جنوبی و آمریکا، موسوم به رزمایش کمیته استراتژی بازدارندگی، برای چهارشنبه در پنتاگون برنامه‌ریزی شده است و سیاستگذاران ارشد دفاعی هر دو کشور در آن شرکت خواهند کرد.

دو کشور همچنین در حال برنامه‌ریزی برای طیف وسیعی از مانورهای میدانی گسترده در هفته‌ها و ماه‌های آینده هستند.

نزدیک به ۲۹ هزار سرباز آمریکایی به عنوان یادبود جنگ ۱۹۵۳-۱۹۵۰ بین دو کره در کره جنوبی مستقر هستند. این جنگ به جای یک معاهده صلح کامل، با یک توافق آتش بس پایان یافت.

تصاویر ویدئویی رسانه دولتی کره شمالی از رژه اخیر آن کشور نشان می دهد که پیونگ یانگ ممکن است یک واحد نظامی ایجاد کرده باشد که وظیفه برنامه موشک های قاره‌پیمای جدید را در راستای بازسازی ارتش به عهده داشته باشد.

در آن رژه تعداد بیشتری از موشک‌های قاره‌پیما از هر زمان دیگری به نمایش گذاشته شد، از جمله یک موشک جدید با سوخت جامد که می تواند به کره شمالی کمک کند در صورت وقوع جنگ، موشک‌های خود را سریعتر مستقر کند.

لیف-اریک ایزلی، استاد مطالعات بین‌المللی در دانشگاه اوها در سئول، گفت: «پرتاب موشک‌های کره شمالی اغلب آزمایش‌هایی برای فناوری‌های در دست توسعه است و اگر پیونگ یانگ ادعا کند که در توسعه موشک دوربرد با سوخت جامد پیشرفت کرده، قابل توجه خواهد بود.»

XS
SM
MD
LG