کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، خواهان توسعه برنامه موشکهای بالستیک قارهپیما و زرادخانه هستهای کشورش برای مقابله با، به گفته او، تهدیدات تحت رهبری آمریکا شد.
کیم در نشست حزب حاکم بر لزوم تضمین «قدرت نظامی برتر» برای دفاع از حق حاکمیت و امنیت کره شمالی تاکید کرد.
این نشست در گرماگرم تنشهای فرامرزی ناشی از نقض حریم هوایی کره جنوبی توسط پهپادهای پیونگ یانگ و پرتاب چند موشک کره شمالی، از جمله، موشکهای بالستیک قارهپیما برگزار شد.
دفتر رئیسجمهوری کره جنوبی در بیانیهای گفت که یون سوک یول، طی تماسهای تلفنی با فرماندهان ارتش، خواستار «آمادگی ذهنی و آموزش عملی» شد تا اطمینان حاصل شود که هرگونه اقدام تحریکآمیز کره شمالی با واکنش تلافیجویانه مواجه خواهد شد.
کیم، واشنگتن و سئول را متهم کرد که با تجهیزات هستهای آمریکا که دائما در کره جنوبی مستقر میشوند برای «به انزوا کشاندن و به زانو در آوردن» پیونگ یانگ تلاش میکنند و آن را «در تاریخ بشریت بیسابقه» خواند.
به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، کیم متعهد شد که برای تقویت نیروی هستهای آن کشور طرح موشک قارهپیمای دیگری را توسعه دهد «که ماموریت اصلی آن حمله سریع متقابل هستهای است.»
این خبرگزاری افزود بخشی از این طرح، تسریع در تلاش برای ساخت یک ماهواره جاسوسی است که اکنون در مرحله نهایی آمادهسازی قرار دارد و «در اولین تاریخ ممکن» به فضا پرتاب خواهد شد.
این گزارش ساعاتی پس از آن منتشر شد که کره شمالی در یک آزمایش تسلیحاتی نادر یک موشک بالستیک کوتاهبرد را در اواخر شب سال نو در سواحل شرقی آن کشور شلیک کرد.
این کشور منزوی همچنین سه موشک بالستیک را روز شنبه پرتاب کرد و سال ٢٠٢٢ را با رکورد بیسابقه در آزمایشهای موشکی به پایان رساند.
پیونگ یانگ همچنین میگوید که در حال آزمایش یک موشکانداز چندگانه جدید ۶۰۰ میلیمتری است که قادر به حمل سلاح هستهای است.
روابط بین دو کره مدتهاست که شکننده بوده اما از زمانی بحرانیتر شد که یون پس از روی کار آمدن در ٢٠ اردیبهشت متعهد شد موضع سختتری علیه پیونگ یانگ اتخاذ کند.
نفوذ پهپادهای اخیر کره شمالی به آسمان کره جنوبی به انتقادها از کارآیی پدافند هوایی کره جنوبی دامن زد و یون روز یکشنبه بار دیگر از ارتش خواست تا برای مقابله به مثل آماده شود.
یون به فرماندهان ارتش گفت: «ارتش ما باید قاطعانه در برابر هرگونه تحرکات دشمن مقابله کند».
رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی گفت که آخرین موشک کره شمالی که حدود ساعت ۲ و ۵۰ دقیقه بامداد به وقت محلی از پیونگ یانگ پرتاب شد، حدود ۴۰۰ کیلومتر پرواز کرد.
فرماندهی هند و اقیانوسیه ایالات متحده گفت که پرتاب این موشک تهدیدی فوری برای پرسنل یا قلمرو ایالات متحده محسوب نمیشود اما تأثیر بیثبات کننده برنامه تسلیحاتی کره شمالی را برجسته میکند.
کره شمالی در سال ٢٠٢٢ تعداد بیسابقهای موشک شلیک کرد و در بحبوحه گمانهزنیهایی که میتواند یک سلاح هستهای را برای هفتمین بار آزمایش کند، به توسعه تسلیحات خود ادامه میدهد.