بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در گفتگویی با روزنامه «وال استریت ژورنال»، شراکت جمهوری اسلامی و روسیه را «آزاردهنده» توصیف کرد.
او گفت: «این سلاح یا روابط، ابزاری را در اختیار جمهوری اسلامی میگذارد تا بتواند از آن برای پیشبرد اهداف خود در برابر اسرائیل یا علیه کشورهای عربی و کشورهای دیگر به کار گیرد.»
آقای نتانیاهو گفت که نگرانیهای خود را به روسها نیز منتقل کرده است.
نخستوزیر اسرائیل ضمن تأکید بر اینکه این کشور در جنگ روسیه و اوکراین، بیطرف نیست افزود که نگرانیهایی در مورد امنیت اسرائیل دارد.
او گفت: اسرائیل در ارائه یک سیستم هشداردهنده غیرنظامی که نیمی از این کشور را با شلیک هر موشک به پناهگاه میفرستد، به اوکراین کمک میکند ولی در عین حال نگران است سیستمهایی که در اختیار اوکراین میگذارد به دست جمهوری اسلامی بیفتد، «مهندسی معکوس» شود و اسرائیل را با سیستمهای خودش تهدید کند.
بنیامین نتانیاهو اشاره کرد که «این یک تهدید تئوریک نیست» و اسرائیل تجربه آن را با سیستمهای غربی از جمله سیستمهای ضد تانک داشته است که اکنون آنها را در مرزهای خود با حزبالله» مشاهده میکند.
او افزود: ۲۰ هزار موشک به سوی کشور پرتراکم اسرائیل که به بزرگی ایالت نیوجرسی آمریکا است، پرتاب شده ولی به دلیل وجود سیستم دفاع هوایی «گنبد آهنین» که ۹۵ درصد از موشکها را ساقط میکند، تلفات زیادی به جای نگذاشته است.
آقای نتانیاهو افزود: «حالا اگر این سیستم به دست جمهوری اسلامی بیفتد، میلیونها اسرائیلی بیدفاع خواهند ماند.»
نخستوزیر اسرائیل گفت هرچند با اوکراین ابراز همدردی میکند ولی اول باید به فکر منافع اسرائیل باشد.
او تاکید کرد: «اولویت من، تضمین امنیت اسرائیل است. خلبانان ما در کنار خلبانان روسی بر فراز آسمان سوریه پرواز میکنند تا مانع تلاش ایران برای ایجاد جبهه دوم حزبالله در سوریه شوند.»
- احتمال احیای توافق هستهای
آقای نتانیاهو در پاسخ به این پرسش که آیا نشانهای از تلاش جمهوری اسلامی برای ساخت بمب هستهای وجود دارد یا خیر، گفت: «بیشتر از یک نشانه وجود دارد.»
او افزود: «من موساد را به قلب تهران فرستادم. آنها آرشیو مخفی هستهای ایران را آوردند و در نخستین سند این آرشیو آمده بود که هدف ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی، ساخت بمبهای ۵ کیلوتنی بوده است. این یعنی پنج بمب هیروشیما و بنابراین می توانید فرض کنید که آنها این هدف را رها نکردهاند چرا که به غنیسازی ادامه میدهند.»
بنیامین نتانیاهو در مورد احتمال تعامل دیپلماتیک مجدد آمریکا با جمهوری اسلامی و اینکه آیا این یک «توافق کوچک» است و یا همان توافق قدیمی هستهای، برجام، احیا خواهد شد، گفت: «هرگونه توافقی با جمهوری اسلامی که زیرساختهای هستهای آن را از بین نبرد، مفید نخواهد بود.»
وی ضمن اشاره به اینکه علی خامنهای خواستار حفظ زیرساختهای هستهای شده است گفت: «توافقی که صدها میلیارد دلار برای جمهوری اسلامی به ارمغان آورد و آنها را طی دو سال یا سه سال قادر کند تا تمام محدودیتهای غنیسازی هستهای را از میان بردارند، توافق بسیار بدتری است.»
بنیامین نتانیاهو گفت: چه توافق حداکثری و چه توافقی کوچکتر، هیچ کدام، اسرائیل را از دفاع در برابر رژیمی که آشکارا میگوید قصد نابودی آن را دارد، باز نخواهد داشت.