لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۶

نتانیاهو می‌گوید حمله نظامی به رفح ادامه خواهد داشت؛ بن‌بست در مذاکرات و گمانه‌زنی‌ها در مورد گسترش عملیات نظامی 


با آغاز ماه رمضان و در حالی که مذاکرات برای آتش‌بس موقت در غزه در بن‌بست قرار دارد، نخست وزیر اسرائیل گفته که حمله نظامی به منطقه رفح در جنوب نوار غزه را ادامه خواهد داد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه گفت، با وجود هشدار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه انجام این کار «خط قرمز» است، به حمله نظامی به رفح، جایی که ۱/۵ میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، ادامه خواهد داد.

جو بایدن در مصاحبه‌ای با شبکه آمریکایی «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» که روز شنبه پخش شد، در بخشی از اظهارات خود گفت نتانیاهو «باید توجه بیشتری به جان بی‌گناهان از دست رفته در نتیجه اقدامات انجام شده» در غزه داشته باشد. رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه گفته بود که باور او رهبر اسرائیل «بیش از کمک به اسرائیل به آن آسیب می‌زند.»

در واکنش به این موضع رئیس جمهوری آمریکا، نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه با «پولیتیکو» و رسانه آلمانی «بیلد» گفت: «من دقیقاً نمی‌دانم منظور رئیس‌جمهور چه بوده است، اما اگر منظور او این بود که من سیاست‌های خصوصی را برخلاف میل اکثریت اسرائیلی‌ها دنبال می‌کنم و این به منافع اسرائیل لطمه می‌زند، از هر دو جنبه در اشتباه است.»

سخنان نخست وزیر اسرائیل در حالی بیان شد که ماه رمضان آغاز شد و مذاکرات آتش بس هم متوقف شده است. مقامات اسرائیلی قبلاً هشدار داده بودند که اگر گروگان‌های غزه تا آغاز ماه رمضان در خانه نباشند، حمله نظامی به رفح را آغاز خواهند کرد.

نتانیاهو گفت که عملیات در این شهر جنوبی بیش از دو ماه طول نخواهد کشید، اما جزئیات دقیقی در مورد جدول زمانی ارائه نکرد. او همچنین ادعای بایدن مبنی بر اینکه او در محدود کردن تلفات غیرنظامیان در غزه «بیشتر از کمک به اسرائیل صدمه می‌زند» را رد کرد.

در همین زمینه دو مقام آمریکایی به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفتند که دولت بایدن پیش بینی نمی‌کند که نیروهای اسرائیلی به زودی عملیات نظامی خود را در رفح گسترش دهند.

این در حالی است که به تازگی دبیرکل امداد سازمان ملل متحد هشدار داده است که تهاجم زمینی به رفح می تواند به «کشتار» منجر شود.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در بیانیه‌ای که روز یکشنبه به مناسبت آغاز ماه رمضان منتشر کرد، گفت: بحران انسانی در غزه در ماه رمضان امسال «در ذهن‌» خیلی‌ها است.

بایدن در بیانیه خود متعهد شد که ایالات متحده «به رهبری تلاش‌های بین المللی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه ادامه خواهد داد» و «بی وقفه برای برقراری آتش بس فوری و پایدار برای حداقل شش هفته به عنوان بخشی از توافقی که در آن گروگان‌ها آزاد شوند، تلاش می‌کند.»

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.


منابع: شبکه سی‌ان‌ان، وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل

XS
SM
MD
LG