سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است مردم ایران باید بتوانند به روشنی آرمانها و خواستههای خود را بیان کنند، چرا که سیاستمداران هر روز این خواستهها را میشنوند.
ند پرایس در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا که به او گفت: « مردم ایران میگویند فقط خواهان تغییر رژیم هستند،» تصریح کرد: «ما در دولت آمریکا سعی میکنیم هر آنچه از دستمان بر میآید برای شنیده شدن صدای ایرانیان در داخل و خارج از کشور انجام دهیم.جای ما نیست خواسته های آنها (مردم ایران) را تعبیر کنیم».
او افزود: «آنها خود بخوبی سرگرم این کار هستند. حالا دنیا باید به مردم ایران گوش کند.»
پرایس با اشاره به توییت جنجالبرانگیز رابرت مالی ، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هم گفت که مالی هرگز قصد نداشته و نخواهد داشت که از طرف مردم ایران صحبت کند.
رابرت مالی روز یکشنبه در توييتر گفته بود که مردم ایران میخواهند حکومت به حقوقشان احترام بگذارد. این توئیت، برخی فعالان حقوق بشری را خشمگین کرد و دولت بایدن را متهم کردند که چشمانش را به روی واقعیت بسته است.
بسیاری از ایرانیان در شبکه های اجتماعی هم با اشاره به تظاهرات جاری و با هشتگ «انقلاب ایران» یا «تغییر رژیم» به مالی گوشزد کردند که مردم دیگر جمهوری اسلامی را نمیخواهند و او این مسئله را در توئیت خود نادیده گرفته است.
در برابر انتقادها از این توئیت مالی و خواست برخی ایرانیان برای برکناری او از سمت نمایندگی امور ایران، ند پرایس گفت که رابرت مالی «عامل اصلی پشتیبانی آمریکا از تظاهرکنندگان» بوده و تلاش کرده تا مسئولین سرکوب تحریم شوند و مجوزهای لازم برای دور زدن قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی برای مردم فراهم شود.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده هم روز ۳۰ مهر گفته بود در حال حاضر چشم جهان به تظاهرات ایران دوخته شده است و جوانان ایرانی، به خصوص زنان، با اینکه میدانند جانشان در خطر است با شجاعت فوق العاده برای حقوق اولیه خود به خیابانها می آیند.
دولت بایدن در یکماه گذشته با تاکید بر حق ایرانیان برای دستیابی به فضای آزاد اطلاعاتی، تلاشهای زیادی برای شکستن انحصار حکومتی اینترنت در ایران انجام داده است که از آنجمله میتوان به حذف محدودیتهای قانونی و تحریمها برای آزادی عملکرد شرکتهای فناوری و اینترنت ماهوارهای در ایران اشاره کرد.
در دو هفته اول اعتراضات پس از آنکه آمریکا چند بار از تظاهرکنندگان اعلام پشتیبانی کرد، جمهوری اسلامی واشنگتن را به دخالت در امور داخلی آن کشور متهم کرد.