لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۸

کاوشگر ناسا تاریخ‌ساز شد؛ یک گام ۶ میلیون کیلومتری مانده تا خورشید


کاوشگر «پارکر»
کاوشگر «پارکر»

کاوشگر «پارکر» روز سه‌شنبه ۴ دی با رسیدن به فاصله ۶.۲ میلیون کیلومتری خورشید تاریخ‌ساز شد. تاکنون هیچ فضاپیمایی نتوانسته بود تا این حد به خورشید نزدیک شود.

این کاوشگر خورشیدی در سال ۱۳۹۷ برای انجام یک مأموریت هفت ساله توسط سازمان ملی هوایی و فضایی آمریکا «ناسا» به فضا پرتاب شد.

به گفته ناسا، هدف پارکر درک علمی بیشتر سیاره‌ها و کمک به پیش‌بینی رویدادهای اقلیمی فضایی است که می‌توانند بر زندگی روی زمین تأثیر بگذارند.

این کاوشگر ساعت ۶:۵۳ دقیقه بامداد سه‌شنبه ۴ دی به وقت شرق آمریکا (ساعت ۳:۲۳ بعد از ظهر سه‌شنبه به وقت ایران)‌ به نزدیک‌ترین فاصله خود از خورشید رسید. هرچند دانشمندان دست‌اندرکار این پروژه می گویند برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه باید چند روز دیگر منتظر بمانند، چرا که به دلیل نزدیک شدن بیش از حد این فضاپیما به خورشید ارتباط میان این سفینه و زمین برای مدت چند روز قطع شده بود.

اریک پوسنر، از پژوهش‌گران برنامه کاوشگر خورشیدی پارکر، در بیانیه‌ای این مأموریت را یکی از طرح‌های جسورانه ناسا با هدف یافتن پاسخ‌ پرسش‌هایی درباره ناشناخته‌های جهان توصیف کرد و گفت که اعضای گروه با هیجان زیادی در انتظار دستیابی به یافته‌های پارکر در روزهای آینده هستند.

سپر حرارتی کاوشگر گرمایی این فضاپیما بین ۸۷۰ تا ۹۳۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند؛ ولی دمای داخل سفینه حدود ۲۹ درجه باقی می‌ماند تا مشکلی برای ابزار ‌و تجهیزات پیشرفته ایجاد نشود.

سرعت کاوشگر حدود ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت است. برای درک بهتر این سرعت می‌توان گفت که این فضاپیما قادر است فاصله واشنگتن دی‌سی تا توکیو را در مدت کمتر از یک دقیقه بپیماید.

نیک پینکین، مدیر عملیات در آزمایشگاه فیزیک کاربردی «جانز هاپکینز»، می‌گوید که تاکنون هیچ کاوشگری تا این حد به خورشید نزدیک نشده بود و قطعا پارکر با یافته‌های قابل توجهی از سیاره ناشناخته‌ای بازمی‌گردد.

پارکر تا همین مرحله نیز آگاهی‌های ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار داده است، از جمله چگونگی ایجاد بادهای خورشیدی، دلیل گرمای بیشتر سطوح بالایی سیاره نسبت به سطح زیرین، یا نوع پرتاب ابرهای عظیم پلاسمایی به فضا، که از اسرار فضایی به شمار می‌رفتند.

این کاوشگر سال آینده میلادی دو بار دیگر در همین حد به خورشید نزدیک می‌شود و بررسی‌های خود از این سیاره سوزان را ادامه خواهد داد.


منبع: خبرگزاری فرانسه

XS
SM
MD
LG