لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۴

جدیدترین کشف «کپلر» توسط ناسا اعلام می‌شود؛ آیا حیات فرازمینی وجود دارد؟


تلسکوپ کپلر در سال ۲۰۱۵ نخستین سیاره تقریبا هم اندازه و با شرایط مشابه زمین را در خارج از منظومه شمسی کشف کرد.
تلسکوپ کپلر در سال ۲۰۱۵ نخستین سیاره تقریبا هم اندازه و با شرایط مشابه زمین را در خارج از منظومه شمسی کشف کرد.

آژانس ملی هوا-فضای آمریکا، ناسا، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که قصد دارد روز پنجشنبه از جدیدترین کشف تلسکوپ فضایی «کپلر» پرده بردارد.

این خبر جدید قرار است ساعت ۱ بعد از ظهر ۱۴ دسامبر به وقت شرق ایالات متحده، در یک نشست خبری با حضور کارشناسان و رسانه‌ها، اعلام شود.

در بیانیه سازمان فضایی آمریکا همچنین گفته شده است که علاقمندان می‌توانند این نشست خبری مهم را به طور مستقیم از طریق وبسایت ناسا تماشا کنند.

تلسکوب فضایی کپلر سال ۲۰۰۹، هنگامی که دانشمندان و پژوهشگران از تعداد سیاره‌های مشابه زمین در خارج از منظومه شمسی آگاه نبودند، به فضا پرتاب شد.

از زمان پایان ماموریت اولیه کپلر در سال ۲۰۱۲ تا کنون، وجود ۲۳۳۷ سیاره فراخورشیدی و ۴۴۹۶ سیاره دیگر، که احتمال حیات در آنها هست، تایید شده است.

این کاوشگر پیشرفته، که از فناوری «یادگیری ماشینی» گوگل استفاده می‌کند ، سال ۲۰۱۴ ماموریت دوم خود را با عنوان کِی-۲ (K2) آغاز کرد.

هدف این ماموریت جدید، جستجوی حیات فرازمینی، ستاره‌های تازه متولد شده، سوپر نُواها (ابر نو اخترها) یا هر پدیده فضایی ناشناخته دیگر اعلام شد.

یک سال بعد کپلر نخستین سیاره تقریبا هم اندازه زمین را کشف کرد که در مدار ستاره‌ای همچون خورشید ما واقع شده و قابلیت زندگی در آن می‌تواند امکان‌پذیر باشد.

ناسا نام این سیاره جدید را «کپلر-۴۵۲بی» (Kepler-452b) گذاشته است.

از این رو برخی رسانه‌ها چنین گمانه زنی می‌کنند که کشف مهم ناسا احتمالا باید در مورد وجود حیات، یا حتی موجودات فرازمینی، در خارج از منظومه شمسی باشد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG