کاوشگر کاسینی که در سال ۲۰۰۴ برای مأموریتی تحقیقاتی در مدار سیاره زحل قرار گرفته بود، روز شنبه برای آخرین بار از کنار بزرگترین قمر این سیاره عبور کرد تا پیش از فرود بر سطح زحل آخرین مرحله از مأموریتش را به پایان رساند.
پس از حدود بیست سال سفر در فضا، کاوشگر کاسینی که بخش عمده مأموریتش به پایان رسیده قرار است با استفاده از نیروی جاذبه تیتان، بزرگترین قمر سیاره زحل، وارد مدار دیگری شود که برای دانشمندان منطقه ای ناشناخته محسوب می شود. این منطقه میان حلقه های زحل و سطح ابری آن قرار دارد.
قرار است کاوشگر کاسینی پیش از سقوط نهایی بر سطح زحل، با استفاده از جاذبه تیتان یک سری «شیرجه کاوشگرانه» انجام دهد. سری نخست این شیرجه ها روز چهارشنبه آغاز خواهند شد. آخرین شیرجه این کاوشگر نیز پانزدهم سپتامبر سال جاری صورت خواهد گرفت که در آن کاسینی با شیرجه ای مستقیم به سطح سیاره زحل، خود را برای همیشه نابود خواهد کرد.
جاذبه تیتان که بزرگترین قمر زحل است باعث خواهد شد تا مسیر کاوشگر کاسینی به سمت سیاره زحل خم شده و در نهایت با عبور از حلقه های این سیاره به سطح آن خاتمه یابد.
قرار است کاسینی با عبور از میان حلقه های زحل، ترکیب شیمیایی این حلقه ها را شناسایی و یافته ها را برای دانشمندان ناسا در زمین مخابره کند.