در پی اعلام اعتصاب غذای نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی در زندان اوین، انجمن قلم آمریکا بر لزوم آزادی فوری و بیقید و شرط او تاکید کرد.
انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی در حساب ایکس نوشت: «صدها نفر با ارسال نامه، خواستار آزادی نرگس محمدی از زندان و پیوستن او به خانوادهاش شدهاند. پس از انتشار خبر اعتصاب غذای او، نگرانیها در مورد سلامت و امنیتش افزایش یافته است و ما همچنان خواستار آزادی بیقید و شرط او هستیم.»
روز گذشته اعلام شد که نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی در اعتراض به «عدم اعزام به بیمارستان قلب» دست به اعتصاب غذا زده است.
خانواده نرگس محمدی در متنی که در صفحه اینستاگرام منسوب به این مدافع حقوق بشر منتشر شده، ضمن اعلام این خبر دلیل این اعتصاب را اعتراض به «سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار» و اعتراض به «سیاست یا مرگ یا حجاب اجباری برای زنان ایران» اعلام کرده است.
براساس این گزارش، پس از یک هفته پیگیریهای نرگس محمدی از زندان و وکلیش از مراجع قضایی «تا امروز» (دوشنبه ۱۵ آبان) دادستان تهران با اعزام او مخالفت کرده و مجوز اعزام را صادر نمیکند. این در حالی است که به گفته همین منبع، این زندانی مدافع حقوق بشر «طبق تشخیص و اکوی پزشک معتمد سازمان زندانها از یک هفته پیش» باید به صورت «اورژانسی به مرکز قلب و ریه» اعزام میشد.
نرگس محمدی پیش از این اعلام کرده است که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبتهای قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفتهاند.
صفحه اینستاگرام منسوب به نرگس محمدی روز دوشنبه ۸ آبان با اشاره به جلوگیری از اعزام درمانی این فعال حقوق بشر زندانی به بیمارستان برای دومین بار از ۱۳ شهریور تاکنون، دلیل آن را «تن ندادن» نرگس محمدی به حجاب اجباری و «سرنکردن روسری» ذکر کرد.
بنا بر این یادداشت، دادستان دستور داده «تحت هیچ شرایطی» نرگس محمدی بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود.
در یادداشت منتشر شده در صفحه اینستاگرام برنده جایزه صلح نوبل آمده که «برای دومینبار از ۱۳ شهریور برای اعزام به بیمارستان و انجام سیتی اسکن ریه و اکو قلب به دفتر بند زنان فراخوانده شده و به دلیل سر نکردن روسری، اجازهی خروج از زندان به او داده نشده است.»
نرگس محمدی پیشتر با اشاره به «مرگ مظلومانه آرمیتا» تاکید کرده بود که به پاس خونش «حجاب اجباری» را بر نخواهد تابید.
کمیته نوبل، روز ۱۴ مهر جایزه صلح خود را به نرگس محمدی به دلیل مبارزه او علیه ظلم و ستم بر زنان در ایران، اهدا کرد. محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.
او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر میبرد.