لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۴

پیش‌بینی «باد شدید و رگبار باران» در ایران؛ «گرد‌ و‌ خاک» نوار شرقی را فرامی‌گیرد


آرشیو.
آرشیو.

پس از گذشت دو هفته پر بارش و سیلابی در کشور، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا روز یکشنبه ۱۶ مرداد از «وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک، وقوع رگبار و رعدوبرق» در نقاط مختلف ایران و وقوع «توفان شن و کاهش کیفیت هوا» در نوار شرقی کشور طی روزهای آینده خبر داد.

صادق ضیاییان با استناد به «آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی» درباره شرایط جوی به خبرگزاری «ایسنا» گفت: در اکثر نقاط «افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید» به صورت «موقت» پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اعلام اینکه روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در «نوار شمالی کشور» و همچنین ارتفاعات و دامنه‌های البرز و زاگرس مرکزی، «رگبار موقت گاهی با رعد و برق و وزش باد» پیش‌بینی می‌شود، افزوده است: چهارشنبه و پنج‌شنبه نیز در ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی، زاگرس مرکزی و همچنین شمال فارس «ابرناکی و رگبار پراکنده» ادامه خواهد داشت.

به دنبال ورود سامانه بارشی و اقیانوسی «مونسون» از جنوب غرب ایران در ابتدای مردادماه و درگیر شدن استان‌های مختلف کشور با سیلاب‌های ناشی از رگبارهای شدید آن، ده‌ها نفر کشته و مفقود شدند و منازل بسیاری از شهروندان دچار تخریب یا آسیب‌دیدگی شد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا که نهادی دولتی است، درباره وضعیت «پنج روز آینده نوار شرقی کشور»، منطقه زابل و بخش‌هایی از مرکز کشور، «وزش باد شدید با احتمال خیزش گرد و خاک» را پیش‌بینی کرده و گفته است که در این مدت «خیزش گرد و خاک» روی کشورهای همسایه غربی و انتقال آن به بخش‌هایی از «نوار غربی کشور» دور از انتظار نیست.

از سوی دیگر، کارشناس هواشناسی صداوسیمای جمهوری اسلامی از صدور «هشدار نارنجی» برای «استان‌های حاشیه زاگرس و البرز» و همچنین شمال استان فارس، نواحی شرقی استان خوزستان، شرق استان لرستان، نواحی غربی استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد که در معرض «رگبار و سیلاب» هستند، خبر داده است.

بر این اساس، در صورت صدور هشدار سطح «نارنجی» از سوی سازمان هواشناسی برای هر منطقه‌، «دستگاه‌های امدادی و اجرایی» مرتبط در آن محدوده باید «جهت مقابله با بحران» در حالت «آماده‌باش» قرار گیرند، پیش‌بینی‌های لازم برای «کاستن از خسارات احتمالی» را انجام دهند و «آمادگی بروز بحران‌های احتمالی» و خدمات‌رسانی را نیز داشته باشند.

این شرایط جوی بارانی برخی نقاط کشور در حالی است که علی باندری، کارشناس اداره کل هواشناسی خوزستان از ادامه «روند افزایشی دما» خبر داده و گفته است: تا اواخر هفته جاری همچنان «جریانات جنوبی» روی خوزستان حاکم خواهد بود و منجر به «روند افزایش رطوبت و وقوع پدیده شرجی» به ویژه در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی استان خواهد شد.

در پایتخت ایران ایران نیز براساس اعلام شرکت دولتی «کنترل کیفیت هوای تهران»، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر روی عدد «۱۱۱» قرار گرفته و هوای این کلانشهر «برای گروه‌های حساس جامعه آلوده است.»

برخی از کارشناسان معتقدند افزایش خسارات جانی و مالی ناشی از بلایای طبیعی با «گسترش دخالت انسان در محیط زیست خود، دستکاری در طبیعت و توجه نکردن به استانداردهای مدیریتی» پیش از وقوع حوادث و یا پس از به وجود آمدن بحران‌ها ارتباطی مستقیم دارد.

XS
SM
MD
LG