در حالی که رئیس سازمان دولتی «مدیریت بحران» ایران از مرگ دست کم «۷۶ نفر» در سیلابهای اخیر خبر داده، سازمان هواشناسی پیشبینی کرده است که شهرهای بیشتری در روزهای آینده ممکن است شاهد جاری شدن سیل باشند.
به گزارش رسانههای ایران، سازمان هواشناسی از «تداوم فعالیت» سامانه بارشی و اقیانوسی «مانسون» در «۱۴ استان» خبر داده و با «هشدار» نسبت به «طغیان رودخانهها»، اعلام کرده است: شنبه آینده «سامانه بارشی جدید» وارد کشور میشود.
بر این اساس، روزهای چهارشنبه تا جمعه در بخشهایی از «شمال غرب، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان» رگبار و بارشهای پراکنده خواهد بود اما از شنبه هفته آینده با ورود «سامانه بارشی جدید» به کشور، بتدریج در بخشهایی از شمال غرب، غرب، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی و البرز و سواحل دریای خزر بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیشبینی شده است.
از سوی دیگر، رئیس سازمان دولتی «مدیریت بحران» ایران به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته است که تا شب گذشته دهم مردادماه، سیلاب در کشور «۷۶ فوتی، ۱۶ مفقودی و ۳۶ مصدوم» بر جای گذاشته است.
محمد حسین نامی با بیان اینکه «۲۴ استان» درگیر سیل و آب گرفتگی شدهاند، افزوده است: «استان تهران بیشترین تلفات انسانی» را در سیل داشته و پس از آن «استانهای کرمان، یزد، مازندران، مرکزی، سیستان و بلوچستان و لرستان» قرار دارند.
در این میان، خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به سپاه پاسدارن هم گزارش داده است که فعالیت سامانه بارشی «مونسون» که از ابتدای هفته گذشته در سیستان و بلوچستان آغاز شده، همچنان امروز در جنوب این استان تداوم دارد.
علیرضا میربهاءالدین، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز از امدادرسانی به «۹ هزار و ۶۰۰ آسیبدیده» خبر داده و اظهار داشته است که از بیست و هشتم تیرماه تاکنون «۱۳ شهرستان و ۲۷۱ روستا» در سطح این استان دچار سیل و آبگرفتگی شدهاند.
همزمان، اداره کل هواشناسی استان تهران نیز نسبت به «رشد قابل ملاحظه» ابرهای همرفتی و «فعالیت سامانه بارشی و رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید» در مناطق شمالی به ویژه ارتفاعات استان تهران خبر داده است.
بر این اساس، سازمان هواشناسی برای استان تهران هشدار سطح «نارنجی» صادر و توصیه به «آمادهباش» دستگاههای امدادی و اجرایی مرتبط «جهت مقابله با بحران» را کرده است.
گزارشها در شبکههای اجتماعی و رسانهها حاکی از «انتقاد عمومی» نسبت به «اهمال مسئولان» در پی وقوع سیل و رانش زمین است و از سوی دیگر، این رویداد واکنش شهروندان بسیاری دیگر را هم به «اقدامات ناکافی مقامات» نهادهای اجرایی و حاکمیتی در پی وقوع سیل سراسری برانگیخته است.