دیوان عالی جمهوری اسلامی با اعلام توقف حکم «اعدام» محمد بروغنی میگوید که برای رسیدگی مجدد به پرونده این معترض ۱۹ ساله اقدام شده است.
بنا به اعلام روابط عمومی دیوان عالی کشور در روز چهارشنبه ۲۱ دی، حکم اعدام محمد بروغنی متوقف شد و تقاضای اعاده دادرسی این معترض بازداشتشده با ثبت در دیوان عالی برای رسیدگی مجدد از دادگاه مربوطه مطالبه شد.
محمد بروغنی معترض ۱۹ ساله در تهران بازداشت شد و در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ابوالقاسم صلواتی با عنوان این که در تظاهرات خیابانی پاکدشت حضور داشته، به «محاربه» متهم و به «اعدام» محکوم شده بود.
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر نقض حکم «اعدام» برای این معترض بازداشتشده، خبرگزاری میزان روز دوشنبه ۱۲ دی با تکذیب نقض حکم نوشت که حکم صادره برای این معترض بازداشتشده پانزدهم آذر در دیوان عالی کشور تأییدشده و «تصمیم قضایی جدیدی» در پرونده او گرفته نشده است.
گروهی از سیاستمداران و قانونگذاران غربی با برعهده گرفتن کفالت سیاسی شماری از معترضان بازداشتشده محکوم به اعدام، از جمله محمد بروغنی، بارها خواستار لغو حکم اعدام آنها شدهاند.
هجدهم دی انتشار اخباری مبنی بر انتقال محمد بروغنی و محمد قبادلو، دو معترض محکوم به اعدام، برای اجرای حکم موجی از نگرانی را در مردم ایجاد کرد و تجمع گستردهای در مقابل زندان رجاییشهر در استان البرز، محل نگهداری آنها، شکل گرفت.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی شمار قابل توجهی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ایران را با اتهاماتی از جمله «بغی»، «محاربه»، و «افساد فیالارض» مواجه کرده است.
یک نهاد حقوق بشری هشدار داده است که دستکم ۱۰۹ تن از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ایران در خطر صدور و یا اجرای حکم اعدام قرار گرفتهاند.
بر اساس فهرست ارائه شده توسط سازمان حقوق بشر ایران، افراد در خطر اعدام در استانهای خوزستان ۲۴ نفر، سیستان و بلوچستان ۲۲ نفر، تهران ۲۰ نفر، مازندران ۱۰ نفر، اصفهان ۸ نفر، آذربایجان غربی ۷ نفر، گیلان ۵ نفر، البرز و فارس هر کدام ۳ نفر، آذربایجان شرقی و چهارمحال و بختیاری هر کدام ۲ نفر، و کرمانشاه و کردستان و خراسان رضوی، هر کدام یک نفر هستند.
اعدام محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی، و محمد حسینی چهار تن از معترضان در تهران، مشهد، و کرج، که طی چند هفته پس از بازداشت آنها انجام شد موجی از واکنشهای گسترده داخلی و خارجی در پی داشته است.