بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز ۴ آوریل، روز جهانی آگاه سازی از خطر مین، مانند هرسال پیامی خطاب به کشورها، سازمانهای غیر دولتی و مردم جهان فرستاد. او در این پیام چنین گفته است:
«برنامه اقدام علیه مین سازمان ملل سهمی بسزا در بازسازیهای پس از جنگ، امدادرسانی های بشردوستانه، تلاشهای استقرار صلح و ابتکارهای توسعه محور برعهده دارد. این برنامه از آسیب رساندن کور وبی هدف به مردم عادی بر اثر انفجار مین و ابزارهای انفجاری دیگر پس از پایان جنگ ها و درگیری های مسلحانه جلوگیری می کند، و در تبدیل مناطق خطرناک به اراضی کشاورزی و آباد یاری می رساند. اقدام علیه مین جوامع را در مسیر ثبات پایدار قرار می دهد.
در لیبی، عملیات نیروهای اقدام علیه مین، در قبال خطر مین های زمینی و بمبهای خوشه ای و فقدان انبارهای مهمات بوده است. در این عملیات هزاران بمب بازمانده از جنگ در مدارس، جاده ها و مناطق مسکونی خنثی و پاک سازی شد و دهها هزار تن از مردم از آموزش های مربوط به موارد بروز خطر برخوردار شدند.
در سال گذشته نیروهای اقدام علیه مین در کشورهای آلبانی، ساحل عاج، و جمهوری دمکراتیک خلق کنگو در کار مدیریت ذخایر انواع مین مشارکت کرده اند. فاجعه اخیر انفجار یک انبار مهمات در کنگوی برازاویل از نیاز مبرم به چنین مدیریتی حکایت می کند.
امسال در روز جهانی آگاه سازی از خطر مین، ما در کمپینی که به نشانه همدردی و حمایت از قربانیان مین برگزار می کنیم، «پای خود را قرض می دهیم». سازمان ملل متحد از طریق همکاری نزدیک با دولتها و سازمان های غیردولتی در بیش از ۴۰ کشور جهان به آموزش خطر مین و کمک به آسیب دیدگان پرداخته و به اهالی مناطق آلوده آموخته است چگونه سلامت خود را در این مناطق حفظ کنند. همچنین به قربانیان معلول کمک کرده است تا از تمامی خدمات و حقوق خود، آن گونه که در کنوانسیون حقوق معلولان مستتر است، برخوردار شوند.
من از همه دست اندرکاران اقدام جهانی علیه مین سپاس گزاری می کنم. همچنین از ۱۵۹ کشوری که به کنوانسیون منع استفاده از مین ضدنفر پیوسته اند، از کشور هایی که به کنوانسیون سلاح های خوشه ای و به پروتکل شماره ۵ بمبهای بازمانده از جنگها ملحق شده اند ، و نیز از ۱۱۰ کشوری که کنوانسیون حقوق معلولان را به تصویب رساندند قدردانی می کنم.
در این روز جهانی، همه کشورهای جهان را به عضویت در این پیمان های مهم و حمایت هرچه بیشتر آنها از عملیات آگاه سازی از خطر مین و اقدام علیه مین سازمان ملل فرا می خوانم. مین های زمینی و ابزارهای انفجاری بازمانده از جنگ ها توسعه را متوقف می کنند و جان ها را به خطر می اندازند. بیایید با هم، و برای ساختن جهانی سالم و با ثبات، این سلاح ها را نابود کنیم.