کمپین «پایت را قرض بده» ابتکاری بود که نخستین بار در سال ۲۰۱۱ با موفقیت در کلمبیا برگزار شد. امسال تمامی گروه «اقدام علیه مین سازمان ملل متحد» همراه با بان کی مون دبیر کل سازمان ملل به برگزار کنندگان این کمپین پیوسته اند تا روز ۴ اوریل را که روزجهانی آگاهی رسانی درباره مین است به این کمپین اختصاص دهند. در این روز برنامه های گوناگونی زیر نظر سازمان ملل در سراسر جهان، از جمله در محل استقرار ماموران اعزامی سازمان ملل و نیز در نیویورک و ژنو، برگزار خواهد شد.
«اقدام علیه مین گذاری» با امنیت انسانها سر و کار دارد و از راه های بهبود امر «توسعه» در جهان است. اما از آن مهم تر، حق مسلم حیثیت و کرامت انسانها را به آنان باز می گرداند. «اقدام علیه مین» برای پیشگیری از کاربرد سلاحهای مهلک، که همه را به یکسان هدف می گیرد، و نیز برای جلوگیری از به بار آوردن خسارات و ایجاد ناامنی است. «اقدام علیه مین» همچنین به مراقبتهای بهداشتی و نوتوانی و بازگشت قربانیان به محیط جامعه و کار یاری می رساند، از ظرفیتهای ملی حمایت می کند، و با تبدیل مناطق خطرناک به زمینهای کشاورزی ضمن اشتغال آفرینی به توسعه مالکیت ملی کمک می کند و جوامع را به سوی ثبات پایدار پیش می راند.
خبرها و رویداد های مربوط به کمپین «پایت را قرض بده» را در سایت http://www.lendyourleg.org مشاهده کنید. همچنین می توانید با پیوستن به کمپین در فیسبوک یا در توییتر تحت عنوان #lendyourleg با این کمپین تماس بگیرید.
کنفرانس مین زدایی در ژنو
جمعه یازدهم فروردین۱۳۹۱ (سی ام مارس) پانزدهمین همایش بین المللی مشاوران سازمان ملل و مدیران و مسئولان دولتی برنامه های مین زدایی به پایان رسید. این همایش از روز ۲۶ تا ۳۰ مارس۲۰۱۲ کار خود را در مرکز بین المللی مین زدایی بشردوستانه در ژنو آغاز کرده بود. در این همایش مسئولان دولتی بیش از ۴۰ کشور آلوده به مین در جهان همراه با نمایندگانی از سازمان ملل، و از سازمانهای غیردولتی در سطوح ملی و بین المللی و نیز نمایندگان شرکتهای بازرگانی و اهداکنندگان گرد آمدند تا در مدت یک هفته در باره موضوعهای مربوط به اختیارات و عملیات میدانی در زمینه مین زدایی بحث و گفت و گو کنند.
کنفرانس بین المللی مین زدایی در تهران
در تهران نیز همزمان با روز چهارم آوریل، پانزدهم فروردین، یا روز جهانی آگاهی از خطر مین، نخستین کنفرانس بین المللی مین زدایی ایران همراه با نمایشگاه ابزارهای جدید پاک سازی و مسابقه های روبات های مین یاب با حضور مسئولان دولتی و نمایندگانی از سازمان های بین المللی و کارشناسان از ۱۵ تا ۱۷ فروردین به مدت سه روز برگزار خواهد شد. کمیته بین المللی صلیب سرخ، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثار گزاران ، وزارت کشور و مرکز بین المللی مین زدایی بشردوستانه و چند دانشگاه و موسسه آموزشی ازجمله حامیان این کنفرانس هستند. ایران پس از مصر با بیش از ۴ میلیون هکتار زمین آلوده به مین و حدود ۱۶ میلیون مین، دومین کشور آلوده به مین در جهان است.