خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقالهای تحلیلی به بررسی حملات شبهنظامیان حوثی به امارات متحده عربی و، در نتیجه آن، درگیرشدن ایالات متحده در این جنگ احتمالی اشاره میپردازد.
نویسنده مقاله با اشاره به دو حمله اخیر موشکی و پهپادی حوثیها به ابوظبی گفته است آمریکا برای نخستین بار طی ٢٠ سال اخیر از سامانه پدافند هوایی پاتریوت در جنگ استفاده کرد. پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی محل استقرار نزدیک به ٢ هزار سرباز آمریکایی است.
در نتیجه حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به امارات، ایالات متحده اعلام کرده ناوشکن «یواساس کول» و جتهای جنگنده بیشتری را به این کشور عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس اعزام میکند؛ امری که به باور نویسنده خطر درگیرشدن ایالات متحده در هرگونه جنگ احتمالی میان پیکارجویان حوثی و امارات را بالا میبرد.
هرگونه حمله که موجب آسیب دیدن سربازان آمریکایی شود، به احتمال زیاد با واکنش دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، همراه خواهد بود.
امارات از زمان استقلالش در سال ١٩٧١ میلادی، همواره از مناطق امن خاورمیانه بوده است. این کشور از سال ۲۰۱۵ به ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی علیه حوثیهای مورد حمایت تهران پیوسته است، اما در سال ٢٠١٩ عمده نیروهای خود را به دلیل بنبست در جنگ یمن و انتقادات فزاینده بینالمللی از قربانیان غیرنظامی حملات هوایی ائتلاف از این کشور خارج کرد.
پیروزیهای چشمگیر نیروهای یمنی مورد حمایت امارات علیه حوثیها در هفتههای اخیر سبب شد این گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران در دو نوبت جداگانه حملاتی پهپادی و موشکی را علیه امارات انجام دهد.
در نتیجه این حملات، ایالات متحده از شهروندان خود خواسته است درباره سفر به این کشور «به دلیل تهدید حملات موشکی یا پهپادی» تجدیدنظر کنند.
اماراتیها از سامانه پدافند ضدموشکی تاد برای دو عملیات رهگیری و انهدام استفاده کردند؛ امری که به گفته ژنرال فرانک مککنزی، فرمانده سنتکام، نخستین مورد استفاده از این سامانه در جریان جنگ است.
پیکارجویان حوثی از پایگاه الظفره در ابوظبی به عنوان «یک هدف مشروع» برای حملات احتمالی خود در آینده نام بردهاند. هرگونه حمله که موجب آسیب دیدن سربازان آمریکایی شود، به احتمال زیاد با واکنش دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، همراه خواهد بود.