لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۵

نگرانی ساکنان و شهروندان امارات متحده عربی از افزایش تنش‌ها و حملات موشکی 


دورنمای شهر ابوظبی، امارات متحده عربی - آرشیو
دورنمای شهر ابوظبی، امارات متحده عربی - آرشیو

وقوع دو حمله موشکی به پایتخت امارات متحده عربی به فاصله یک هفته باعث شده است که بستر آرامش و امنیت ساکنان ابوظبی، این پایتخت آینده‌گرای سربه فلک کشیده، مامن موزه‌های تراز اول، و شهری که یکی از پیست‌های اتومبیل‌رانی فرمول یک جهان را در خود جای داده است، برهم بخورد.

خبرگزاری دولتی امارات متحده عربی بامداد دوشنبه سوم بهمن، با تایید خبر شلیک دو موشک بالستیک به سوی ابوظبی از سوی شبه نظامیان حوثی، خاطرنشان کرد که نیروهای دفاعی این موشک‌ها را رهگیری و منهدم کرده‌است. در این خبر آمده است که قطعات دو موشک بالستیک بدون هیچ‌گونه خطری بر فراز این شهر سقوط کرده است.

حمله روز دوشنبه حدود یک هفته پس از حمله دیگری به این شهر صورت می‌گیرد که منجر به کشته شدن سه نفر و مجروح شدن شش نفر شد.

امارات متحده عربی که طی سال‌های گذشته همواره خود را از تنش‌های جهان عرب به دور نگاه داشته و توانسته خود را به عنوان ساحل امن سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی نشان دهد، اما وقوع اتفاقات اخیر شائبه‌‌هایی در این تصور ایجاد کرده است.

شایناز گاویندا، یک شهروند ۳۱ ساله آفریقای جنوبی که سه سال است در ابوظبی به عنوان متخصص سونوگرافی فعالیت می‌کند، در مصاحبه‌ای در مرکز خرید ابوظبی گفت: «ما علیرغم باور عمیقی که به رهبران امارات داریم و با اطمینان از اینکه سامانه دفاعی این کشور خوب است، بازهم عمیقا دلواپس و نگرانیم.»

رندا ریزک، دیگر ساکن پایتخت امارات که ۳۵ ساله و اصالتا مصری است و مدیر بازرگانی و فروش است، می‌گوید که کمی نگران است، اما درعین حال به توانایی دولت امارات در تامین امنیت برای او و خانواده‌اش باور دارد.

عبدالخالق عبدالله، از تحلیل‌گران برجسته اماراتی، در گفتگویی مجازی در شبکه اجتماعی توئیتر به بیش از ۲۰۰ هزار دنبال‌کننده‌اش خاطرنشان کرد که به سامانه دفاعی آن کشور اعتماد دارد و مطمئن است که «امارات برای ایجاد امنیت برای شهروندان و ساکنان این کشور توانا است و از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند.»

امارات متحده عربی به دلیل برخورداری از ثبات و امنیت نه تنها توانسته جمعیت بزرگی از شهروندان دیگر کشورها را درخود اسکان دهد که توانسته خود را به عنوان کانون سرآمد سفر در ابعاد جهانی،‌ مقصدی گردشگری و مرکزی برای تجارت جهانی معرفی کند.

در حالی که ابوظبی عهده‌دار مدیریت ثروت نفتی کشور است، امارت دبی در همسایگی پایتخت، عمده توجه خود را بر گردشگری و کسب‌وکار بین‌المللی متمرکز کرده است و از همین رو در برابر تنش‌هایی از این دست آسیب‌پذیرتر است.

یک تحلیلگر امور بانکی در دبی که به دلیل محدودیت‌های شغلی‌اش نخواست که نامش فاش شود می‌گوید: «این نگران کننده است اما فکر نمی‌کنم بیش از این زمینه بحث و گفتگو داشته باشد.»

خالدمجید، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سم‌کپیتال در لندن معتقد است که این حملات بیشتر در قالب هشداری به امارات متحده عربی قابل ارزیابی است که به تازگی از نیروهای (دولتی) یمنی در مصاف با حوثی‌ها در دو استان نفت‌خیز این کشور، پشتیبانی کرده‌است.

اما این دیدگاه در مورد همه صدق نمی‌کند. بعضی از ساکنان نگرانند که این تنش شدت پیدا کند.

تالیا ریورا که یک دانشجوی پزشکی ۱۹ ساله و شهروند آمریکا است می‌گوید: «من به اینجا نقل مکان کردم چون فکر می‌کردم هرج‌ومرج کمتری دارد. در مجموع احساس امنیت دارم اما نمی‌دانم این تنش چگونه شدت پیدا می‌کند.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG