بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از نیروهای امنیتی این کشور به خاطر آنچه «عملیات موفقیتآمیز» برای نجات چهار گروگان ربودهشده توسط حماس نامید، قدردانی کرد.
آقای نتانیاهو با انتشار بیانیهای خطاب به نیروهای امنیتی اسرائیل گفت: «یک بار دیگر ثابت کردید که اسرائیل تسلیم تروریسم نمیشود و با خلاقیت و جسارت بدون حد و مرز برای بازگرداندن گروگانهای مان به خانه عمل میکند.»
نخستوزیر اسرائیل در ادامه بیانیهاش تاکید کرد: «متعهد هستیم همین کار را در آینده نیز انجام دهیم و تا زمان به سرانجام رساندن عملیات و بازگرداندن همه گروگانهای مان به خانه، چه زنده و چه مرده، [از تلاش] دست بر نخواهیم داشت.»
در همین ارتباط، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نجات چهار گروگان اسرائیلی از اسارت حماس را «یک نشانه مهم امیدواری بهویژه برای بسیاری از خانوادهها در اسرائیل که نگران [سرنوشت] عزیزانشان هستند» خواند.
او تاکید کرد که «حماس در نهایت باید تمامی گروگانها را آزاد کند. جنگ باید پایان یابد.»
- کشتهشدن یک افسر اسرائیلی
پلیس اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که آرنون زامورا، عضو واحد نخبه ضد تروریسم، که در عملیات موفق روز شنبه برای آزادی چهار گروگان اسرائیلی در مرکز غزه زخمی شده بود، بر اثر جراحات وارده جان خود را از دست داده است.
ارتش اسرائیل روز شنبه چهار گروگان ربودهشده توسط حماس در جریان حمله این گروه به جشنواره موسیقی «سوپرنوا» در روز ۱۵ مهر را نجات داد.
«نوا ارگمانی، آلموگ میر جان، آندری کوزلوف، و شلومی زیف» اسامی گروگانهای نجاتیافته در روز شنبه است.
به گزارش «تایمز اسرائیل»، نیروهای ویژه ارتش این کشور همزمان، دو عملیات ویژه در نزدیکی نصیرات واقع در مرکز غزه انجام دادند و در یکی از این عملیات، خانم ارگمانی و در عملیات دیگر، سه گروگان دیگر نجات یافتند.
بر اساس ارزیابیهای اولیه پزشکی، وضعیت جسمی هر چهار گروگان نجاتیافته مساعد است.
همزمان با عملیات نجات گروگانها، حملات سنگینی علیه مواضع حماس در مرکز غزه انجام شد و مقامات این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی از کشتهشدن دستکم ۵۵ تن خبر دادهاند. حماس مطابق رویه خود مشخص نکرد که چه تعداد از کشتهشدگان از اعضای این گروه بودهاند.
اسرائیل بارها حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در ارتباط با این عملیات که آن را «جسورانه» نامید، گفت: نیروهای ارتش از زمین، هوا، و دریا در آن شرکت کردند.
عملیات موفق ارتش اسرائیل برای نجات چهار گروگان مزبور با واکنشهای گستردهای در داخل اسرائیل روبرو بوده است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، و اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری این کشور، در تماسهایی جداگانه با نوا ارگمانی، آزادیاش را تبریک گفتند.
به گزارش تایمز اسرائیل، آقای هرتزوگ در تماسی یکدقیقهای با خانم ارگمانی گفت: «به نمایندگی از کل ملت اسرائیل شما را در آغوش میگیرم.»
نوا ارگمانی در تماس با بنیامین نتانیاهو نیز ابراز شادمانی کرد که پس از مدتها به زبان عبری سخن میگوید. نخستوزیر اسرائیل در پاسخ گفت: «یک لحظه هم دست از تلاش برای آزادیات نکشیدیم... امیدوارم حالت در کنار خانوادهات بهتر شود و مادرت را در آغوش بگیر.» مادر نوا ارگمانی به سرطان سینه مبتلا است و هنگام اسارت دخترش بسیار امیدوار بود که بتواند پیش از مرگش دوباره او را ببیند.
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در واکنش به این عملیات که آن را «قهرمانانه و پیچیده» توصیف کرد، گفت که عملیات با شرکت ارتش اسرائیل، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شینبت)، و نیروهای ویژه انجام شد و وعده داد که جنگ تا زمان بازگرداندن ۱۲۰ گروگان باقیمانده ادامه خواهد یافت.
بنی گانتز، از اعضای کابینه امنیتی اسرائیل، با انتشار بیانیهای گفت از نجات چهار گروگان مزبور بسیار خرسند است. او ضمن قدردانی از نیروهای ارتش و شینبت گفت دولت به بازگرداندن تمام گروگانها به خانوادههایشان متعهد است.
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، با انتشار پستی به زبان عبری در شبکه اجتماعی «ایکس» نسبت به نجات این چهار گروگان ابراز خوشحالی کرد. او ضمن قدردانی از نیروهای امنیتی کشورش برای انجام موفق این عملیات از آن به عنوان «نوری بزرگ در یک تاریکی وحشتناک» یاد کرد.
تصاویر منتشرشده در رسانههای اجتماعی حاکی از شادمانی شهروندان اسرائیلی در تلآویو و خیابانی در آتن، پایتخت یونان، است.
اما اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در واکنش به عملیات موفق نجات چهار گروگان از اسارت این گروه گفت اسرائیل نمیتواند گزینههای خود را بر حماس تحمیل کند. به گفته او، حماس هیچ توافقی را قبول نمیکند که امنیت فلسطینیان را تضمین نکند.
سامی ابوزهری، از مقامهای ارشد حماس، نیز در گفتگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد نجات چهار گروگان زنده پس از ٩ ماه عملیات نظامی در غزه نشانهای از شکست و نه موفقیت ارتش اسرائیل است.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به قتل رسیدند و ۲۵۳ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. در حال حاضر، حدود ۱۲۰ تن از گروگانها همچنان در دست شبه نظامیان فلسطینی اسیر هستند. هر چند اسرائیل معتقد است بیش از یک سوم از گروگانهای باقی مانده در غزه کشته شدهاند.
پیش از این، اسرائیل بارها گفته است که تا نابودی کامل گروه حماس به نبرد در غزه ادامه میدهد.
گروه حماس بارها با پیشنهادهای آتشبس و آزادی گروگانها مخالفت کرده است.
این گروه از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.