لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۰

واکنش‌ مقام سازمان ملل به تصمیم زاکربرگ: غربالگری با سانسور متفاوت است


مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل «متا»
مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل «متا»



مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «متا» که فیس‌بوک و اینستاگرام زیرمجموعه آن هستند از پایان برنامه حقیقت‌سنجی این شرکت در آمریکا خبر داده است؛ موضوعی که نگرانی کشورهایی مانند استرالیا و برزیل و یک مقام ارشد سازمان ملل متحد را برانگیخته است.

زاکربرگ گفت کارشناسانی که کارشان بررسی حقایق است، از لحاظ سیاسی «بیش از اندازه مغرضانه» عمل می‌کنند و این موضوع منجر به «سانسور بیش از حد» شده و مانعی بر سر راه آزادی بیان است.

فیس بوک برای بررسی حقایق از حدود ۸۰ نهاد در سراسر جهان در این پلتفرم و همچنین در واتس‌اپ و اینستاگرام هزینه می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «شبکه بین‌المللی حقیقت‌سنجی» ادعای افزایش سانسور را «کذب» خوانده است.

«شبکه بین‌المللی حقیقت‌سنجی» می‌گوید در صورتی که شرکت «متا» تغییر سیاست‌های خود را از مرزهای ایالات متحده فراتر ببرد و به برنامه‌هایی که بیش از ۱۰۰ کشور را دربرمی‌گیرد‌ گسترش دهد، آسیب‌های ویرانگری به جای خواهد گذاشت.

این شبکه می‌گوید‌ شماری از این کشورها در برابر اطلاعات نادرست که بی‌ثباتی سیاسی، مداخله در انتخابات، خشونت و حتی نسل‌کشی را ترویج می‌کند، «بسیار آسیب‌پذیر» هستند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، ولکر تورک در شبکه «ایکس» نوشت که غربالگری محتوای مضر در فضای اینترنت، «سانسور» نیست.

به عقیده این مقام سازمان ملل، اجازه ترویج سخنان نفرت‌انگیز و محتوای مضر در فضای مجازی، عواقب مخربی در دنیای واقعی خواهد داشت و نظارت بر چنین محتوایی سانسور محسوب نمی‌شود.

بازنگری در سیاست تنظیم محتوا توسط «متا»، کمتر از دو هفته پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده صورت می‌گیرد و با موضع حزب جمهوری‌خواه آمریکا سازگار است.

آقای ترامپ سال‌ها است از منتقدان سرسخت شرکت متا و مارک‌زاکربرگ است و این شرکت را به داشتن تعصب علیه خود متهم کرده است.

زاکربرگ از زمان انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری در ماه نوامبر گذشته در تلاش برای بهبود روابط با رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا بوده و یک میلیون دلار نیز به صندوق مراسم‌ تحلیف ترامپ اهدا کرده است.

زاکربرگ همچنین دانا وایت، مدیرعامل «یو‌اف‌سی» (مسابقات قهرمانی مبارزه نهایی) را که از متحدان نزدیک ترامپ است، وارد هیأت مدیره شرکت «متا» کرد.

اقدام شرکت «متا» برای راه‌اندازی برنامه راستی‌آزمایی در پی انتخابات سال ۲۰۱۶ که دونالد ترامپ در آن پیروز شد صورت گرفت.

در آن زمان، عده‌ای این موضوع را مطرح کردند که پخش گسترده انتشار اطلاعات نادرست در فیس‌بوک و نفوذ کشورهای خارجی از جمله روسیه در فیس‌بوک بر روند انتخابات تأثیر گذاشت.

«متا» قصد دار‌د از این پس، مانند شبکه «ایکس»، از سیستم «یادداشت‌گذاری» کاربران برای پست‌هایی که در پلتفرم‌های زیرمجموعه‌اش منتشر می‌شوند استفاده کند.

این سیستم به کاربران این شبکه‌های اجتماعی اجازه می‌دهد تا روی پست‌هایی که به طور بالقوه گمراه‌کننده هستند و به پیش‌زمینه بیشتری نیاز دارند، یادداشت یا برچسب بگذارند و بنابراین مسئولیت حقیقت‌سنجی دیگر بر عهده سازمان‌ها و کارشناسان مستقل نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG