شرکت «متا»، مالک آمریکایی پلتفرمهایی مانند اینستاگرام و واتساپ، در گزارش سه ماهه اول سالجاری میلادی خود به تهدیدهای خصمانه شناساییشده در فناوریهای این شرکت پرداخت.
متا اعلام کرد این شرکت اقدامات لازم را علیه سه عملیات جاسوسی سایبری در منطقه آسیای جنوبی و شش عملیات نفوذ مخفیانه در دیگر نقاط جهان انجام داده است.
گزارش مزبور به «رفتار غیرموثق هماهنگشده» در چند کشور از جمله ایران با هدف تغییر گفتمان عمومی برای رسیدن به هدفی راهبردی اشاره میکند که از طریق حسابهای کاربری جعلی انجام میشود.
ایران در گزارش فصلی متا
طبق گزارش، شرکت متا ۴۰ حساب کاربری، هشت صفحه، و یک گروه را در فیسبوک و اینستاگرام به دلیل نقض مقررات این شرکت علیه «رفتار غیرموثق هماهنگشده» حذف کرده است. این شبکه عمدتا اسرائیل و همچنین بحرین، و فرانسه را هدف قرار میدادند.
فعالیتهای شبکه مزبور در چندین پلتفورم خدماترسانی از جمله فیسبوک، توییتر، تلگرام، و یوتیوب انجام شده و طی آن به رسانههای خبری، شرکتهای ترابری، نهادهای آموزشی، فرودگاهها، وبسایتهای دوستیابی، و نهادهای حکومتی حمله شده است.
متا تصریح کرده این شبکه را قبل از آنکه دنبالکننده حقیقی چندانی در شبکههای اجتماعی به دست بیاورد، حذف کرده است.
چند دسته از اعضای این شبکه که بر اسرائیل متمرکز بودند پیشنهاد فروش دادههای هکشده شرکتهای بازگانی، نهادهای آموزشی، و یک وبسایت دوستیابی را مطرح کرده بودند. دستهای دیگر مدعی بودند وبسایتهای دولتی بحرین را هک کردهاند و نهایتا یک دسته دیگر مدعی هککردن نشریه شارلی ابدو بودند.
هکتیویستهای فعال در این شبکه حسابهای کاربری جعلی ساخته بودند و از طریق پستکردن، لایککردن، و همرسانیکردن محتوای مدنظرشان سعی میکردند خود را محبوبتر از آنچه که هستند نشان دهند.
متا در گزارش خود تصریح کرده تلاشها برای بازگشت شبکههای حذفشده از پلتفورمهای خود را از نزدیک رصد میکند و با بهرهگیری از ردیابهای خود همچنان به حذف حسابها و صفحههای مرتبط با این شبکهها ادامه خواهد داد.