لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۷

تکذیب گزارش‌های رسانه‌ای حامیان دولت؛ عضو اتحادیه مشاوران املاک: قیمتی کاهش نیافته، معاملات به حداقل رسیده‌ 


قیمت مسکن در ایران همچنان سیر صعودی دارد.
قیمت مسکن در ایران همچنان سیر صعودی دارد.

در حالی که برخی رسانه‌های نزدیک به حکومت از کاهش بهای مسکن خبر می‌دهند، یک عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران گفته است تعداد معاملات در بازار مسکن به حداقل رسیده و در چنین شرایطی، نمی‌توان برآورد واقعی از کاهشی بودن بازار داشت.

سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران با اعلام اینکه در بازار مسکن معاملاتی انجام نمی‌شود که «کاهش جزیی نرخ ارز» در آن مشهود باشد، به خبرگزاری «ایلنا» گفته است: مگر اینکه افراد با «علم غیب» این کاهش قیمت مسکن را اعلام کرده باشند و بیشتر به دنبال «جو روانی» در بازار هستند.

او با بیان اینکه در حال حاضر معاملات خرید و فروش مسکن «به حداقل ممکن رسیده» و بازار مسکن در «عمق رکورد» فرو رفته، افزوده است: عده‌ای با چه حساب و کتابی و بر چه اساسی مدعی هستند قیمت مسکن «۲۰ درصد» کاهش پیدا کرده‌ است؟

خبرگزاری دولتی «ایرنا» به نقل از یک کارشناس مدعی شده که قیمت مسکن در چند هفته اخیر «نزولی بوده» و نوشته است: قیمت مسکن در مناطق شمالی شهر تهران در چند هفته اخیر «افت ۲۰ درصدی» را تجربه کرده و روند نزولی قیمت‌ها در بازار مسکن «ادامه‌دار» خواهد بود.

در این حال، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه «تمام مناطق ۲۲ گانه تهران درگیر رکورد هستند»، اظهار داشته است: در این شرایط، در «منطقه ۵ تهران» بیشترین معاملات خرید و فروش مسکن انجام می‌شود؛ چراکه این منطقه متراژ متفاوتی از واحدها را دارد.

او با اذعان به اینکه نوع رکورد در «منطقه یک تهران» نیز متفاوت از سایر مناطق است، گفته است: این منطقه «متعلق به لاکچری‌نشین‌ها است» و خریداران برای خرید ملک «معطل فروش دارایی برای افزایش قدرت خرید نمی‌مانند.»

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در میان ادعای جریانات رسانه‌ای حامی دولت جمهوری اسلامی مبنی بر «ارزان شدن خانه»، نیمه خردادماه از وضعیت بحرانی مسکن در تهران و افزایش «۹۵۰ درصدی» قیمت آن طی پنج سال گذشته خبر داده بود.

روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران نیز هفتم خرداد ماه با اشاره به فشارهای اقتصادی به «مستاجران ایرانی»، تورم بالا در حوزه مسکن و اجاره بها را عامل «کاهش مصرف کالری» در این بخش از جامعه اعلام کرده و نوشته بود: نتایج بررسی‌ها درباره ابعاد پنهان فقر و نحوه اثرگذاری تورم بر رفاه خانوارها، نشان می‌دهد «کسری کالری» برای مستاجرها که مجبور به «تامین هزینه اجاره مسکن» هستند، حادتر گزارش شده است.

XS
SM
MD
LG